avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Neplata rata asigurare casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Neplata rata asigurare casco

Acum patru ani am facut un credit cu asigurare casco obligatorie. In 2010 luna noiembrie am intarziat plata ratei. Acum cateva zile am fost anuntata ca asigurarea casco este expirata. Ce consecinte pot suporta? Ma vor obliga sa platesc ratele asigurarii casco din urma? In toata aceasta perioada nu am avut nici un eveniment auto.
Cel mai recent răspuns: oricami_arh , utilizator 09:38, 20 Iulie 2012
daca chiar dvs. spuneti ca asigurarea este obligatorie, cum ar putea sa fie altfel...:-/
In cazul in care o asigurare CASCO este anulata pentru neplata, nu trebuie sa platiti din urma rate decat daca aveati un eveniment rutier in perioada asigurarii. In cazul dumneavoastra, nu trebuie sa restituiti nimic din urma.
Solutia este sa incheiati o asigurare noua.
Acum ramane de vazut ce sanctiuni prevedea contractul de imprumut pentru neplata asigurarii CASCO. Probabil insa ca nu exista sanctiuni, din moment ce nu au intervenit in aceasta perioada si nu au urmarit plata ratelor catre societatea de asigurare.
Va multumesc frumos pentru raspuns. Azi merg sa incerc sa rezolv problema.
Buna ziua,
am o situatie similara, credit de 4 ani cu asigurare casco inclusa; in 2011 am intarziat cu o rata si am fost anuntata mai tarziu cu 3 luni ca asigurarea a expirat si ca este facultativa; mi s-a prezentat oferta cu care momentan nu am fost de acord si am circulat fara asigurarea casco pana acum; in urma cu 3 saptamani am fost contactat de catre banca cu mesajul ca asigurarea casco este obligatorie (diferenta, pe motiv ca operatorul anterior care a luat legatura cu mine nu stia bine cum stau lucrurile...); acum 6 zile am avut un accident cu masina - tamponare din spate, a avut loc constatarea preliminara din partea asiguratorului - masina care m-a lovit este inmatriculata in Bulgaria, proprietarul de asemenea, soferul roman; astept unda verde sa intre masina la constatare in service, insa din discutiile de pana acum reiese ca masina ar fi dauna totala; la ce ma pot astepta, avand in vedere ca mai am 6 ani de plata la credit?
Multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco leusan leusan Un prieten a achizitionat in 2009 o masina in leasing financiar. Are asig obligatorie RCA lazi . Rata Caso pina in ian 2012 si a facut pauza 1 an. Nu i s-a ... (vezi toată discuția)
Casco littleg littleg Buna ziua, Sunt nou pe acest forum si va scriu pt a imi acorda un sfat in ceea ce priveste o polita Casco. Situatia se prezinta in felul urmator, anul trecut ... (vezi toată discuția)
Are voie o firma de leasing sa anuleze polita de asigurare? andrei111222 andrei111222 Va salut. Am o problema destul de delicata, as aprecia daca as primi un raspuns din punct de vedere legal. Are voie o firma de leasing sa anuleze polita casco ... (vezi toată discuția)