avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE IMOBIL IPOTECAT
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE IMOBIL IPOTECAT

Am un credit ipotecar la BANCPOST. De ce trebuie sa fac polita de asigurare la valoarea de evaluare a imobilului si nu la valoarea creditului accesat? De cand am contractat creditul, din anul 2008, am platit o polita de asigurare care a fost fixata la nivelul creditului si nu la nivelul de piata al imobilului. Am primit o hartie de la banca saptamana trecuta in care banca ma someaza sa inchei o polita de asigurare valida As dori sa stiu daca exista vreo lege care sa ma oblige sa inchei o astfel de polita de asigurare.
Va rog sa ma ajutati daca puteti.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 07:41, 16 Iulie 2012
Va obliga un contrat, iar contratul reprezinta lege intre partile acestuia.
De asemenea, asigurarea locuintei este obligatorie si prin lege, iar neincheierea acesteia poate atrage sanctionarea dumneavoastra cu amenda.
Asigurarea locuintei in mod logic se face la valoarea imobilului si nu la valoarea creditului. Se asigura imobilul si nu valoarea unui credit.
O explicatie mai amanuntita ar fi ca o asigurare pentru o valoare mai mica a imobilului(precis creditul este mai mic) reprezinta o subasigurare si atunci si despagubirea se reduce corespunzator.De ex.: daca se asigura un bun de 100.000 la numai 75.000, rezulta o asigurare de numai 75% pentru orice dauna.Dv.asigurand imobilul la valoarea corecta, cu cesiune la banca, in caz de dauna, asiguratorul plateste bancii val creditului nerambursat iar. dv. diferenta.In concluzie nu considerati asigurarea ca pe o "cheltuiala" , ea fiind o protectie atat pentru fondurile pe care le-ati primit cu imprumut, cat si pentru bunului dv. personal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme asigurare locuinta prima casa - posibil abuz? liviuu liviuu Buna ziua, Am un credit Prima Casa de 3 ani, in valoare de 57000 euro. In primul an am facut asigurarea la banca de la care am luat creditul, in al doilea ... (vezi toată discuția)
Ajutor! vornicu lumi vornicu lumi Am incheiat un contract de credit cu ipoteca pe locuinta.Am reusit sa achit in avans 99 % din credit si ma gasesc intr-o situatie stranie.Locuinta este ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuintei - credit ipotecar 76ang 76ang Am contractat un credit ipotecar in valoare de 26.000 Euro, bunul fiind evaluat la valoarea de 40.000 Euro. Banca ma obliga sa inchei polita de asigurare a ... (vezi toată discuția)