avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... AJUTOR!
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

AJUTOR!

Am incheiat un contract de credit cu ipoteca pe locuinta.Am reusit sa achit in avans 99 % din credit si ma gasesc intr-o situatie stranie.Locuinta este asigurata in favoarea bancii,iar acum ,pe 07.06.2009 trebuie sa inchei o noua polita de asigurare.Problema e ca eu pot lichida creditul in iulie,ce fac cu asigurarea locuintei?si dupa ridicarea ipotecii tot banca o sa fie beneficiara politei?Din contractul de credit nu se intelege nimic...va multumesc
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 19:32, 29 Mai 2009
In aceeasi situatie ma flu si eu . Solutia , nu mai incheiati asigurarea pentru o luna !
O idee:
Incercati sa incheiati o polita pentru asigurarea locuintei pentru peioada de o luna, pana la restituirea integrala a creditului si ridicarea ipotecii de catre banca. Ulterior, puteti incheia polita de asigurare astfel incat beneficiara sa fiti Dvs.
Incheiati noua polita de asigurare pe durata cea mai scurta posibil, pana la lichidarea creditului si ridicarea ipotecii.
La momentul achitarii creditului ,se poate cere asiguratorului anularea cesiunii (cu confirmarea bancii), sau anularea politei si returnarea sumelor platite in avans, corespunzatoare datei achitare - data expirare polita.
In cazul reinnoirii, puteti sa solicitati asiguratorului sa specifice in polita:"Drepturile sunt cesionate in fav. bancii in limita creditului nerambursat"
Acelasi lucru poate fi facut in situatia cand valoarea asigurata stabilita de banca , este mult mai mica decat valoarea imobilului.Puteti face asigurarea la valoarea reala si cesiunea in limita creditului acordat.
De retinut ca politele pe termen scurt (minim 3 luni) sunt mai scumpe decat prima anuala/12 x nr. de luni asigurate.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla asigurare locuinta cristian_cojocaru cristian_cojocaru Am o locuinta achizitionata prin credit ipotecar. Locuinta este asigurata in baza acestui credit printr-o polita pe care am semnat-o la incheierea creditului ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei in cazul creditului imobiliar cu ipoteca llp_llp llp_llp Am achizitionat un apartament prin credit imobiliar cu ipoteca si anual sunt obligata sa inchei o polita de asigurare cesionata in favoarea bancii ce cuprinde ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)