Mi-a fost propus de catre o societate (proprietarul este ruda) sa fac contract de comodat pe masina mea. Societatea doreste sa treaca in contabilitate consumul de motorina si intretinerea masinii. Va rog sa imi spuneti daca va putea sa deduca motorina in cazul cand foloseste societatea masina dar si intretinerea ei, si daca eu mai pot folosi masina. Care sunt riscurile pentru mine? Pot ramane fara masina? Dar pentru societate care sunt riscurile?
nu exista nici un risc daca il face un profesionist. este un contract "de inchiriere" de folosinta cu titlu gratuit.
nu se transfera proprietatea masinii, ea se da numai in folosinta. daca aveti nevoie de ajutor contactati-ne pe adresa de e-mail de la profilul consultantului.
succes.
Numai uzura...prin contractul de comodat proprietarul(dvs.) imprumuta spre folosinta bunul sau. Puteti oricand cere sa va fie returnat bunul chiar daca stabiliti o durata determinata a contractului. Faceti doar un gest in favoarea rudei, sa poata deconta cheltuieli.Atat. NU exista riscuri nici pentru societate, nici pentru dvs.
Av. Schwarz