avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa divort daca se poate pleca din tara impreuna cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa divort daca se poate pleca din tara impreuna cu copii

Buna ziua !
Daca am divortat si vreau sa plec din tara impreuna cu copii care au 9 si 15 ani(conform hotararii de divort ,copii au ramas la mine ) se poate?
Sau trebuie sa-si dea acordul fostul sot sa-i scot din tara ?
Daca stau cu el in aceasi casa si nu am facut partajul si este violent verbal cat si corporal se poate face ceva in privina aceasta ?
Va multumesc!
Astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:33, 16 Iulie 2012
1) Daca minorii v-au fost incredintati, puteti iesi din tara in baza hotararii jud. Daca ambii parintii exercita autoritatea parinteasca, aveti nevoie de acordul tatalui. Uitati-va pe hotarare ce scrie exact in privinta copiilor
2) partaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea minorului din tara fara acord ClydeS ClydeS speta1.Buna ziua,as dori sa va intreb daca in situatia in care am 2 copii nascuti intr-o relatie de concubinaj care a durat 10 ani,fosta partenera de viata are ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil, sotia este in republica moldova dar are cetatenie romana. copilul este cetatean roman si este cu mine acum in romania amigobz amigobz Daca divortez cum pot pastra copilul ? Daca legea il incredinteaza sotiei iar eu nu sunt de acord sa paraseasca tara sotia poate pleca cu el in republica ... (vezi toată discuția)
Scoatere minorilor din tara ionela-timofte ionela-timofte Salve, doresc sa stiu si eu daca sora mea in urma divortului poate scoate copii din tara fara accordul tatalui, copii au fost incredintati dinsei si fostul sot ... (vezi toată discuția)