avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute

Vecinul bunicului meu a castigat drept de servitute . Intrebarea mea este daca bunicul isi poate pune o poarta pentru inchiderea proprietatii.(poarta care poate fi deschisa ).Si cum se poate anula servitutea avand in vedere ca vecinul poate iesi din curtea lui pe un alt drum?
Cel mai recent răspuns: nelly72 , utilizator 11:35, 19 Iulie 2012
Ca sa inteleg mai bine trebuie sa-i lase libera portiunea de drum pe care a castigat-o.Asa este?Fara nici un obstacol! Si daca o persoana care nu are legatura cu procesul prin care s-a castigat aceasta servitute nu respecta hotararea judecatoreasca , ce poate pati?
Consider ca prin montarea unei porti fie deschise, fie la care partile au cheie, nu poate veni in contradictie cu sentinta.Pe de alta parte, este de principiu ca hotarirea judecatoreasca are putere numai intre partile litigante .
Nu s-a discutat problema unei alte cai de acces , deci am putea avea castig de cauza? Putem cere despagubiri ca a folosit curtea noastra el avand totusi o alta cale de acces?
Si mai intreb o data daca cineva imi poate recomanda un avocat foarte bun care ma poate ajuta in aceasta problema , in jud. Teleorman , Alexandria. Pot stramuta procesul la Bucuresti? Specific ca bunicul si bunica(proprietarii terenului) sunt bolnavi si nu pot merge la procese.(bunicul este paralizat in pat iar bunica are Alzheimer) .
Se poate anula dreptul de servitute sau dreptul de trecere in cazul cand sunt indeplinite simultan urmatoarele:
1) In momentul cand s-a constituit dreptul de servitute beneficiarii acestui drept nu aveau alta cale de acces la curtea lor; 2) Nu exista cota indiviza asupra drumului de servitute. Asupra drumului exista un singur prorietar si, evident, tot un singur platitor de impozite .

As dori sa-mi explice cineva pe intelesul meu al doilea punct.Multumesc!
Mama mea tocmai a fost chemata la politie unde i s-a spus ca trebuie sa dea portile jos ....politie are aceasta atributie?Mama nu a facut parte din procesul de servitute(bunicii mei sunt proprietarii) , iar reclamatia a fost facuta pe numele ei . Ce ar trebui sa facem in continuare?Ma poate ajuta cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept servitute -pretentii cheltuieli imbunatatiri drum de servitute vio_747 vio_747 Am cumparat in anul 2005 un teren, in contractul de vanzare-cumparare fiind stipulat dreptul meu de servitute de trecere cu piciorul, auto si utilitati pe un ... (vezi toată discuția)
Este tulburare de posesie ?? adrian_mercan adrian_mercan Buna ziua. Locuiesc in mediu rural, unde am ca \"vecini \" o familie ce au drept de servitute a unui drum care trece prin proprietatea mea. Pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute c23mina c23mina am si eu o problema, ca sa am acces la proprietatea mea trebuie sa trec printr-o alta curte zis .Bunicii mei si strabunicii meu pe aici au circulat si de ... (vezi toată discuția)