avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CERTIFICAT NASTERE SI BULETIN CU DIACRITICE DIFERITE
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CERTIFICAT NASTERE SI BULETIN CU DIACRITICE DIFERITE

Buna ziua
O persoana are in certificatul de nastere trecut litera à iar in buletin si celelalte acte inclusiv actele copiilor A.
Acum trebuie sa-si schimbe buletinul, dar intampina probleme pentru faptul ca in certificat e cu Ã. Binenteles ca nu vrea sa-si modifice toate actele (de proprietate etc). Are o alta solutie?
Multumesc!

Cei de la Evidenta Persoanelor nu va pot face carte de identitate decat pe baza certificatului de nastere, iar daca figurati cu ''Ã'' nu va pot face CI cu ''A'' doar ca sa evitati problemele care s-au creat din cauza greselii celor care v-au facut actuala CI.

Problema este a intregii familii, nu doar a dvs. (ati spus ca si copiii au certificatele ne nastere cu A) as zice sa mergeti la Starea Civila si sa discutati cu functionarii de acolo, in mod sigur veti gasi indrumare. Mai tarziu pot aparea probleme mari din cauza acestor neconcordante.

O speranta ar fi ca parintii dvs. sa aiba numele cu A, in acest caz ar putea fi rectificat doar certificatul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificarea numelui tatalui in certificatul de nastere italian al copilului Noemi 2003 Noemi 2003 In anul 2003 s-a nascut fetita. Dupa legea de atunci trebuia sa mergem in tara pentru transcrierea certificatului de nastere. (In consulatele Romane se poate ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere adynazoe adynazoe Buna ziua,ma numesc Adyna,am divortat in 2008.De atunci inca port numele fostului sot,neavan posibilitatea de a mi schimba buletinul.Am 2 copii cu actualul meu ... (vezi toată discuția)
Greseli facute in buletinul de identitate mihaicatalin91 mihaicatalin91 Cum fac sa remediez urmatoarea problema: cand mi-au facut certificatul de nastere mi-au gresit o litera din numele meu si bineinteles cand am scos buletinul ... (vezi toată discuția)