Din nenoroc pt.mine piatra sarita din rotile unui TIR de HD pe care-l depaseam regulamentar a lovit in parbrizul masinii mele .OK d-nul cond.auto de pe tir cu toate insistentele mele nu a catadicsit sa opreasca.In aceasta situatie am sunat 112 ,mi-a fost trimis echipaj de politie care l-a oprit pe soferul de tir.Si acum stupoare politistul care trebuia sa intocmeasca documentele specifice in aceasta situatie s-a transformat brusc in parca aparator al soferului de pe TIR reprosandu-mi parca de ce sunt in aceasta situatie cu afirmatii de genul;
-nu era obligat soferul de Tir sa opreasca,
-nu are vina ca v-a sarit piatra-n parbriz
-a vreti sa va chimbati parbrizul pe banii asiguratorului
-aaa ati umblat la parbriz cu bormasina si l-ati lipit
-aaa aaa si tot asa,la care eu am ripostat spunand-ui ca treaba / sarcina
lui e alta si ca cele spuse de el sunt in afara calitatii lui de politist ,el continuind cu agresiuni verbale de tipul celor prezentate
In final la insistentele mele amenintandu-l cu un nou apel la 112 mi-a completat PV.si dovada de reparatie lucru cu care tiristul a fost deacord intrebarea mea este:
1.daca pentru faptele sale politistul este de sanctionat ?
2.Daca da cui ma adresez?
3.Daca asiguratorul tirului este obligat sa-mi plateasca parbrizul?
As mai mentiona ca in urma agresiunilor verbale aduse de politist, pe fond de stres am facut o cadere de calciu care sa finalizat cu ajungerea la spital cu salvarea si perfuzii etc.Ce ma invatati sa fac in asemenea situatie deloc neplacuta mie si cred multor altora ca mine? Va multumesc
Ati avut noroc ca soferul a recunoscut ca de la el a sarit piatra.Mergeti cu dovada si copia de pe RCA-ul tiristului la asigurator si o sa vi se elibereze documentele necesare pentru a merge la service sa schimbati parbrizul.
Daca in procesul verbal s-a retinut ca a piatra a provenit de sub roata tirului, atunci puteti sa solicitati fara probleme contravaloarea reparatiei asiguratorului RCA al tirului. Mergeti la sediul asiguratorului si deschideti un dosar de dauna.
In ceea ce priveste atitudinea politistului, aveti modalitati de a sanctiona comportamentul sau doar in cazul in care aveti probe: martori, inregistrari audio-video.