avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tutela persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tutela persoana cu handicap

Buna ziua,
Am o intrebare. Matusa mea este bolnava de dementa senila de tip Alzheimer si pina acum a fost ingrijita de unchiul meu, care era si tutore. Unchiul meu a murit si noi am preluat sarcina ingrijirii ei. Intrucit sunt si eu bolnava si nu-i pot asigura ingrijirea corespunzatoare, am optat pentru internarea ei intr-o clinica privata specializata pentru astfel de cazuri. Intrucit costurile acestei institutii sunt cu mult mai mari decit pensia matusii, restul il platesc din pensia mea.
Intrebarea este daca pot primi indemnizatia de tutore chiar daca efectiv matusa nu locuieste cu mine. Aceasta indemnizatie m-ar ajuta sa platesc in proportie de 80% taxa de spitalizare.
~ Conținut șters la cerere ~
Ce-i aia indemnizatie de tutore?? Probabil unchiul a fost angajat ca asistent personal al matusii, care nu-i acelasi lucru cu un tutore. Tutela se instituie doar daca o persoana a fost pusa sub interdictie judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela pentru persoane cu handicap andra_dragan andra_dragan Buna ziua .....bunica mea este bolnava de aiselhmer si am fost la centrul de diagnosticare a pers cu handicap si i sa dat gradul1+(cu iînsoțitor) si ... (vezi toată discuția)
Succesiune kikibv08 kikibv08 Buna ziua,matusa mea(sora mamei)din Suceava,eu locuind in Brasov, locuieste in casa socrilor ei ambii decedati,si sotul ei ,unicul lor copil a decedat si el in ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere batrana pusa sub interdictie LEne LEne Sunt implicat intr-un caz de persoana care sufera de Dementa Senila Alzheimer (diagnostic pus de IML) si de care eu cu sotia mea avem grija inca din decembrie ... (vezi toată discuția)