Buna ziua,
Am o intrebare. Matusa mea este bolnava de dementa senila de tip Alzheimer si pina acum a fost ingrijita de unchiul meu, care era si tutore. Unchiul meu a murit si noi am preluat sarcina ingrijirii ei. Intrucit sunt si eu bolnava si nu-i pot asigura ingrijirea corespunzatoare, am optat pentru internarea ei intr-o clinica privata specializata pentru astfel de cazuri. Intrucit costurile acestei institutii sunt cu mult mai mari decit pensia matusii, restul il platesc din pensia mea.
Intrebarea este daca pot primi indemnizatia de tutore chiar daca efectiv matusa nu locuieste cu mine. Aceasta indemnizatie m-ar ajuta sa platesc in proportie de 80% taxa de spitalizare.
Ce-i aia indemnizatie de tutore?? Probabil unchiul a fost angajat ca asistent personal al matusii, care nu-i acelasi lucru cu un tutore. Tutela se instituie doar daca o persoana a fost pusa sub interdictie judecatoreasca.
Succesiune
kikibv08
Buna ziua,matusa mea(sora mamei)din Suceava,eu locuind in Brasov, locuieste in casa socrilor ei ambii decedati,si sotul ei ,unicul lor copil a decedat si el in ... (vezi toată discuția)