avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
andaanduta a scris:

daca avem probleme limba romana...ce sa mai zicem de drept sau poate e o gluma
nae2012 a scris:

si inca o intrebare...in legatura cu cazierul judiciar...eliberat cu cel putin 15 zile inaintea depunerii cererii...de ex daca eu depun dosarul in data de 20...si in aceiasi zi imi iau si cazierul judiciar...ce se intampla? e lovita de nulitate absoluta inscrierea mea?:D

anda...apreciez ironia...dar lasa gramatica pe seama mea! eu am pus o intrebare simpla...si astept doar un raspuns....nu corectari de gramatica...consider ca am trecut demult de etapa aceea....si poate ca mi-a fost foame si am mancat un "e"...ce sa-i faci...se mai intampla...oricum...cu gramatica...fara...e zero...daca n-ai un volum acumulat de cunostinte...esti zero barat..cu toata gramatica din lume....oricum apreciez inca odata ironia si corectarea!
pink13 a scris:

/:)
certificatul de cazier judiciar, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data
depunerii cererii;

cel mult, nu cel putin.

legat de speculatiile privind micsorarea nr de grile necesare pt a trece la sinteze.... mai bine molfaim codurile decat sa ne batem capul cu asa ceva.

Hotararea UNBR mentioneaza expres ca nu mai pot fi percepute alte taxe asa ca ..no more taxa pt secretariat :)

aaaaaaa da da. merci pink! ;)
in legatura cu taxele...is dezamagit tare de birocratia asta....de exemplu la baroul sibiu...taxa e de 800 lei...iar la baroul brasov...taxa fiind de 1000 lei........e posibil asa ceva? mi se pare inadmisibil asa ceva...din moment ce e un examen national! nu "administrativ-teritorial" .....se pare ca cei de la bv...inca de anul trecut stiu ca percepeau o asemenea taxa de 200 roni..pe langa cei 800...iar anul asta vad ca au incorporat taxa de 200 alaturi de 800 si intr-un final...s-a ajuns la 1000...frumos asa....dar n-ai ce-i face...si oricum NOI suntem de vina...ca nu luam masuri...si pana una alta....Sa traim bine!
Buna seara,

Imi puteti spune ce carte ati avut in vedere la Civil pt Obligatii?
Multumesc!
O seara buna,
EM
Liviu Pop
Salve. Taxele judiciare de timbru trebuie invatate conform modificarii OUG nr. 80/2013 survenite recent? Apropo a fost publicata in Monitorul Oficial in 29 iunie 2013, iar in tematica scrie ca textele legislative trebuie sa fie in acord cu legile aflate in vigoare pana la data de 1.06.2013. Dupa termene, ar trebui sa invatam dupa vechile prevederi, ignorandu-le pe astea. O lamurire? Ma insel?! Multumesc!

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)