avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Exista tematica de examen : contr de comodat NU intra in aceasta tematica.
Ultima modificare: Joi, 15 August 2013
ContSters298307, utilizator
nu ar fi trebuit sa existe aceste greseli in cerere (neconformitatea cu hotararea).
multumesc pentru informatii
Tut_trademark a scris:

Buna seara, imi cer scuze ca intrerup cateva pagini de discutii purtate in mod exclusiv pe tema documentelor necesare pentru inscriere si ma adresez cu urmatoarea intrebare:
In cazul contractelor prevazute in materia pe care o avem de pregatit la stagiari avem de pregatit si varietatile contractelor respective?
de exemplu:
-la comodat avem si varietati privind inchirierea de locuinte si arendarea?
-la mandat avem si varietatile privind contractul de comision si contractul de consignatie?
Cu stima!

permiteti-mi sa rectific...in loc de comodat era vorba de locatiune

Buna seara, imi cer scuze ca intrerup cateva pagini de discutii purtate in mod exclusiv pe tema documentelor necesare pentru inscriere si ma adresez cu urmatoarea intrebare:
In cazul contractelor prevazute in materia pe care o avem de pregatit la stagiari avem de pregatit si varietatile contractelor respective? 
                                                  de exemplu:
-la locatiune avem si varietati privind inchirierea de locuinte si arendarea?
-la mandat avem si varietatile privind contractul de comision si contractul de consignatie?
Cu stima!
RoloTomassi a scris:

anaolar a scris:

Trebuie si 2 fotografii tip buletin.

E o intrebare sau o afirmatie?
Stii ca nu e acelasi lucru, nu? Nu de alta dar unii ar putea sa dea fuga sa-si faca 2 fotografii tip buletin iar ceea ce tocmai ai facut tu se cheama dezinformare.

La barou la Iasi a trebuit si nu aveam ca nu stiam.
A trebuit sa fac fotografii, ca altfel nu-mi primea dosarul.
nu stiu la alte barouri daca trebuie, dar la Iasi trebuie.

anaolar a scris:

RoloTomassi a scris:

anaolar a scris:

Trebuie si 2 fotografii tip buletin.

E o intrebare sau o afirmatie?
Stii ca nu e acelasi lucru, nu? Nu de alta dar unii ar putea sa dea fuga sa-si faca 2 fotografii tip buletin iar ceea ce tocmai ai facut tu se cheama dezinformare.

La barou la Iasi a trebuit si nu aveam ca nu stiam.
A trebuit sa fac fotografii, ca altfel nu-mi primea dosarul.
nu stiu la alte barouri daca trebuie, dar la Iasi trebuie.

Dap, e ciudat. Proasta organizare. Hotarirea Consiliului UNBR ar trebui sa fie singurul ""izvor de drept" in privinta regulamentului examenului de primire in profesie.
Din pacate se pare ca fiecare face cum il taie capul. la Iasi se cer poze, in cererea tipizata se vorbeste de copie legalizata dupa certificatul de nastere, maine o sa auzim ca la Baroul Timis s-a cerut cazier fiscal iar la Baroul Neamt se cere scrisoare de garantie bancara privind participarea la examen. What's next?
Eu am facut dosarul conform cerintelor din Hotarire. Maine il depun la Barou. Sa vedem ce-o fi.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)