avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
acp84 a scris:

4. In fapt, inculpatul X a fost trimis in judecata pentru ca, in aceeasi imprejurare, a lovit doua persoane cu intentia de a le ucide, iar una dintre victime a decedat. Prima instanta l-a condamnat pe inculpat pentru savarsirea infractiunii de omor simplu, in concurs cu tentativa de omor deosebit de grav. In apel, avocatul inculpatului a criticat, printre altele, gresita incadrare juridica a faptei, considerand ca incadrarea juridica legala este in tentativa de omor deosebit de grav, deoarece intentia inculpatului a fost de a ucide doua persoane, insa a ucis numai una. Fata de situatia de fapt prezentata mai sus, in speta incadrarea juridica legala este:
a) cea retinuta de prima instanta;
b) tentativa de omor deosebit de grav;
c) infractiunea de omor simplu, in concurs cu tentativa de omor simplu.

a fi zis A insa daca @andreeas zice ca s-a mai discutat si e C merg si eu pe acest raspuns
Nu constituie potrivit jurisprudentei, greseala materiala in sensul art. 318 c.pr.civ. (motiv de
contestatie in anulare speciala) si deci contestatia în anulare nu este admisibila daca instanta de recurs :
a) anuleaza recursul ca netimbrat desi la dosar se gasea recipisa de plata a taxelor de timbru;
b) stabileste eronat situatia de fapt;
c) da o interpretare eronata anumitor dispozitii legale.
acp84 a scris:

Nu constituie potrivit jurisprudentei, greseala materiala in sensul art. 318 c.pr.civ. (motiv de
contestatie in anulare speciala) si deci contestatia în anulare nu este admisibila daca instanta de recurs :
a) anuleaza recursul ca netimbrat desi la dosar se gasea recipisa de plata a taxelor de timbru;

Bc.
acp84 a scris:

pfff..de ce trece timpul de ce parca nu mai stiu nimic...zic totusi A
Ultima modificare: Duminică, 8 Septembrie 2013
marius-lex, utilizator
marius-lex a scris:

acp84 a scris:

pfff..de ce trece timpul de ce parca nu mai stiu nimic...zic totusi A

A e fix caz de anulare speciala. Ca si cazul in care recursul a fost respins ca tardiv introdus cu toate ca la dosar se gasea plicul cu data introducerii in termen.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)