avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi dupa evacuare in urma divortului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi dupa evacuare in urma divortului

buna seara.parintii mei au divortat acum 12ani.tata a fost evacut fiind extrem de violent. in urma cu o luna,a semna o hartie,cum ca lasa mamei apartamentul si ca nu are pretentii.de 2saptamani sia cumparat masina si a trecuto la impozit pe apartementul lasat mamei.acum mama trebuie sa plateasca 1500 lei pe an dupa masina.partaj nu sa facut. am doua intrebari daca binevoiti sa imi raspundeti: 1:avea dreptul sa treaca masina pe apartament?el inca nu are mutatie,sta cu chirie. 2:daca a semnat acea hartie,fiind si martori,mai are drept la parte din imobil in cazul partajului?mai are dreptul sa treaca masina pe adresa in cauza?multumesc frumos.deea.
Cel mai recent răspuns: andreeeaaaaa34343 , utilizator 08:35, 17 Iulie 2012
Este incorect spus ca " a trecut masina pe casa". Nu exista din punct de vedere juridic o asemnea notiune.
Tatal si-a cumparat o masina, el este proprietarul masinii in acte si fiindca nu are domiciliul schimbat este normal sa figureze la vechea adresa, adica la imobilul comun.

Mama nu are obligatia de a achita acel impozit. Impozitul se plateste de catre proprietarul bunului, identificat dupa CNP si nu dupa adresa. E posibil ca la Adm Financiara sa vi se spuna ca la acea adresa mai figureaza un impozit, insa nu aveti obligatia achitarii lui, mai ales ca este vorba despre un bun propriu al fostului sot.

Ganditi-va si dvs: daca ati avea chiriasi cu mutatie la acea adresa, v-ati apuca sa platiti impozit pe bunurile chiriasilor?

In ceea ce priveste acea hartie de renuntare facuta in fata a 2 martori, nu schimba titularul dreptului de proprietate in acte.

Tatal este pe mai departe proprietar si daca mama va vrea sa vanda va avea nevoie si de consimtamantul tatalui. Cel mai bine este sa mearga sa fac un partaj voluntar la notariat, in care tatal cedeaza toata cota sa parte mamei fara plata vreunei sulte.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort nina_crina nina_crina Buna ziua tuturor! am si eu nevoie de un sfat. dupa 20 de ani de casnicie parinti mei divorteaza fara partaj. in ultimi 10 ani mama a avut amanti unul dupa ... (vezi toată discuția)
Partaj HDanHD HDanHD buna ziua, in cazul in care mama si tata sunt impreuna de 25 de ani dar nu sunt casatoriti si acuma au de cand sa se desparta , ficare isi ia ce si\'a luat in ... (vezi toată discuția)
"partaj voluntar" nelegalizat - ce optiun mendo mendo Salutare tuturor, Mama a divortat acum mai mult de 15 ani si a primit dreptul de folosinta exclusiva a apartamentului pina la partaj iar tatal meu s-a mutat ... (vezi toată discuția)