avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... partaj,credit bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

partaj,credit bancar

Buna ziua tuturor,si multa sanatate. Am nevoie de ajutor din partea dumneavoastra,daca se poate.Am avut parte de un divort urmat de un partaj(2010-2011).Obiectul principal al partajului a fost un credit.Intr-un final legea dispune ca eu sunt dator jumatate...iar fosta sotie,tot jumatate,dar,catre mine(un lucru aberant).Ea,dupa divortul cu mine,a ramas gravida,cu altcineva,sa si casatorit in 2011 si a si nascut tot in 2011.De un an,se afla in concediu ingrijire copil.Dupa ce a devenit definitiva sentinta,am angajat un executor,sa-mi recuperez banii de la ea(februarie 2012)Bineinteles,fiind verificata de executorul meu,ea nu are nimic pe numele ei,iar de indemnizatie nu putem sa ne atingem(nu este legal).Acum,eu sunt presat de catre firma de recuperare(nu am mai facut plati din noiembrie-decembrie 2010),in vederea recuperarii sumei datorate.Acum,executorul angajat de mine,o cam lalaie,ma tot duce cu vorba,la inceput mi-a spus ca facem de toate ,ii urmarim..etc. Ideea e,cum pot sa recuperez banii de la ea?(imi datoreaza cam 50.000 RON)Intrebare:pot face obiectul executarii mele ,bunurile dobandite- dupa ce s-a casatorit cu el?Si cum?Pentru ca,executorul mi-a spus ca acest lucru implica un alt proces intentat ei(lor) si ca nu mai tine de el lucrul asta.Mai am vre-o sansa sa-mi recuperez banii de la ea? Ce sanse am ,sa fac o cerere la tribunal,pentru revizuire dosar,motivand faptul ca , nu mi se pare corect ca eu,sa ma lupt acum cu fosta sotie ,sa recuperez banii de la ea,din moment ce am beneficiat amandoi,in mod egal,de aceea suma de bani...Normal ar fi fost ,ca legea sa o oblige pe ea,la plata CATRE BANCA ,si nu catre mine,a celeilalte jumatati a creditului.Stiu ca este putin mai complicat cazul meu,dar poate are cineva si un raspuns pentru mine.Va rog sa ma ajutati.Raman dator:))))!Raspuns,daca se poate pe tany.gaby@yahoo.com
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:07, 17 Iulie 2012
Cine e titularul contractului de credit ? la acest partaj ati citat si banca ?
Instanta s-a pronuntat asupra a ce ati cerut exact, odata ce s-a hotarat intr-un fel si nu ati obiectat atunci, nu puteti sa mai reveniti asupra aceluiasi obiect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita dupa partaj catalucan catalucan Buna ziua. Impreuna cu fosta sotie am dobandit o casa in urma unui credit de nevoi personale. Dupa divort, in urma unui proces de partaj, instanta a hotarat ca ... (vezi toată discuția)
Datorie banca, situatie disperata Angela71 Angela71 Buna ziua , in anul 2007 fostul sot a luat de la banca credit de nevoi personale , eu nu am stiu am aflat doar cand a inceput sa sune doamna de la banca si ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru un credit facut impreuna cu fostul sot chiareu chiareu Buna ziua. Am o situatie care mi se pare cam complicata. Am luat un credit cu fostul sot prin anul 2008. Acum s-a ajuns la executare silita, proprire pe ... (vezi toată discuția)