avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile libere legal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile libere legal

Buna ziua. Ce poti sa faci impotriva unui angajator daca lucrezi in zilele de sarbatoare declarate libere iar el nu te plateste dublu si nici nu ai dreptul la un liber,iar daca tu lipsesti in acele zile poti sa iti pierzi serviciul? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 17 Iulie 2012
Solutia este reclamatie la ITM si/sau actionare in justitie.
Daca angajatorul nu respecta legea , atunci solutiile sunt cele prezentate de colegul nostru mai sus.

Daca angajatul lipseste nemotivat, atunci absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul ... Cristina Bandrabur Cristina Bandrabur Bună ziua eu lucrez într-un supermarket suntem 2 fete programul este de la 06.00 - 21.30 de luni pana sâmbătă și duminică de la 08-20.00. Sâmbăta ma ... (vezi toată discuția)
Preaviz Marius-Alexandru Marius-Alexandru Buna seara! O intrebare, mai am preaviz pana pe 27/12 si astazi le-am comunicat sefilor ca mai vin doar pana vineri, ei au inceput sa ma ameninte ca daca nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)