avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... este normal ca pensia de intretinere la minor sa fie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

este normal ca pensia de intretinere la minor sa fie cit salarul minim pe economie in romania

:(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:18, 17 Iulie 2012
pensia de intretinere minor se stabileste de catre instanta de judecata,in functie de veniturile realizate de parintele care va plati pensia,venituri realizate legal,care pot fi dovedite.
in cazul in care acesta declara ca nu realizeaza venituri,pensia se stabileste la cota cea mai mica,referitor cota parte din salarul minim pe economie,nu este pensia cea mai mica cat salarul minim pe economie,bine ar fi asa
daca veniturile celui ce trebuie sa plateasca pensie sunt mari, pensia de intretinere poate ajunge sau chiar depasi cu mult salariul minim pe aconomie si nu e nicio problema.
La ce va referiti de fapt ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire cuantum pensie alimentara ulises10 ulises10 stie cineva cum se va calcula cuantia pensiei alimentare daca parintele care trebuie sa o plateasca are venitul real mult mai mic (demonstrabil cu documente) ... (vezi toată discuția)
Cat la suta din venit pensie alimentara ptr copil van_gabriel2003 van_gabriel2003 Doresc sa stiu cat la suta din venit(cel net sau cel brut?) plateste un parinte alimentatie ptr un copil!Se tine cont si de cheltuielile pe care le are acel ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere ( minor) VARGA STEFAN VALENTIN VARGA STEFAN VALENTIN As dorii sa cunosc de ce in instantele din Romania se calculeaza obligand unul din parinti la plata pensiei de intretinere( 1/4 din salariul.....) CHIAR DACA ... (vezi toată discuția)