avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde reclam neprimirea unei sentinte, pretins ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde reclam neprimirea unei sentinte, pretins comunicate in dosar?

Situatia este urmatoarea: am dat in judecata Asociatia de locatari pentru sumele pretinse. Mi s-a respins actiunea dar sentinta nu a ajuns la mine. Am facut apel si mi-a fost respins ca tardiv cu drept de recurs.
Ca sa nu mai patesc ca prima oara am rugat-o pe sora mea sa verfice periodic daca s-a comunicat sentinta.
Ultima oara, fiind in concediu, am fost personal pe 05 07 2012 la arhiva si mi s-a spus ca nu s-a comunicat.
Totusi, spre surpriza mea azi Asociatia a afisat sentinta la avizier desi eu nu am primit nimic.
Este evident ca cei de la tribunal nu mi-au trimis nici prima nici a doua sentinta.
Intrebarea este unde reclam administrativ acest lucru si unde trebuie sa reclam penal situatia fiindca este prea de tot ceeace s-a intamplat, reaua credinta fiind evidenta.
sigur s-a comunicat problema e ca daca nu ati fost de gasit acasa e posbil sa o fi lasat in posta, sau la avizier sau chiar la presedintele de asociatie.
Deci puteti doar sa va aparati in cazul in care scrie ca s-a comunicat prinafisaj sa formulati recsrs si sa va aparati cu faptul ca nu se mentioneaza in actul de comunicare daca:
1. s-a afisat pe usa dvs,
2. daca s-a afisat la usa principala la intrarea in bloc
in mod cert in actul respectiv nu este mentionat decat afisaj
astfel ca invocati necomunicarea si solicitati repunerea in termenul de apel.
succes
asta e noua : suspectati ca presedintele tribunalului este mana in mana cu o asociatie de proprietari ?

nu suspectati ca pur si simplu nu era nimeni acasa si nu suspectati ca era mai bine sa notificati instanta ca domiciliul procesual ales nu este acolo ci in alta parte, unde se gaseste cineva acasa ?
Domnule avocat referitor la procesle cu asociatiile de proprietari va confirm ca de regula OMUL care se judecata in contradictoriu cu asociatia nu primeste acte de procedura - citatii si s-au sentinte dar ..... asociatia da.
Nu e vorba ca presedintele instantei este mana in mana cu asociatia de proprietari, dar stim prea bine ca nu el emite, semneaza si comunica actele de procedura ci sunt alte persoane.

Avocata mea chiar asta a facut: cerere de repunere in termen si s-a respins.
Problema este ca ma judec din cauza repartitoarelor si daca castig le sparg hotia legala.
Cum se face ca pana acum am primit toate actele si acum, dupa ce s-a dat o sentinta contrara dreptului care, culmea, ofera adversarilor mai mult decat au cerut, nu o primesc?
Personal mi-am pus si eu aceasta problema: toate institutiile statului sunt obligate sa raspunda cetatenilor in 30 de zile, cu exceptia tribunalelor si a politiei, din motive evidente.
Toate institutiile statului trimit raspunsurile lor recomandat cu confirmare de primire, cheltuind bani de la buget, atunci cand ar putea spune: nu ati primit raspunsul in termen, veniti la noi si va dam o copie.
Singura exceptie de la aceasta regula sunt tribunalele care considera faptul ca au trimis actele suficient, cand nici macar n-ar fi obligate sa cheltuiasca bani de la buget. Pur si simplu cel care da in judecata plateste taxa postala iar apoi impricinatii isi platesc fiecare taxa pentru a primi actele.
E, de fapt, o problema de buna organizare si de respect fata de cetatean.
#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere Mihaela_32 Mihaela_32 As vrea sa stiu daca administratorul blocului a pus un afis la avizier ca voi fi data in judecata incepand cu 01.12.2011, avand o datorie de aproximativ 3700, ... (vezi toată discuția)
Afisarea de bilete pe geamurile asociatiei de proprietari Shamy Shamy Va rog sa imi comunicati care este solutia juridica pe care o gasiti aplicabila urmatorului caz. In blocul unde locuiesc, administratorul de bloc are obiceiul ... (vezi toată discuția)
Probleme grave in asociatia de proprietari paulgrigore paulgrigore Buna seara, postez in acest forum, pentru a cere parerea si sfatul specialistilor in acest domeniu si inca de la inceput le multumesc pentru timpul ... (vezi toată discuția)