avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... despre referendum
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

despre referendum

buna seara.... am o intrebare, daca sunt functionar public, pot participa in comisie la referendum , fara sa am probleme;mentionez ca trebuie sa completez o adeziune de inscriere in partidul pe care o sa il reprezint la referendum... va multumesc.
Functionarii publici nu pot adera la un partid politic.
AmaliaMorlova01 a scris:

Functionarii publici nu pot adera la un partid politic.

NU este adevarat. Functionarii publici pot fi membrii ai partidelor politice si pot face parte din comisiile constituite la sectiile de votare. Daca va inscrieti in vreun partid trebuie doar sa nu detineti o functie de conducere in structurile acelui partid. Dar, cred ca vreti doar sa faceti parte din biroul unei sectii de votare si sa castigati un ban in plus.
buna ziua!exact asta vreau sa fac si va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar public de conducere si membru in biroul sectiei de votare. nu este situatie de incompatibilitate? klaudia772001 klaudia772001 O secretar de comună, funcționar public de conducere, este desemnată ca si membru din partea unui partid politic in biroul sectiei de votare. Este ... (vezi toată discuția)
Membru in comisia de votare rataxen rataxen buna ziua. un functionar public care nu este membru al unui partid politic poate fi delegat membru din partea unui partid in comisia de votare?? (vezi toată discuția)
Pot fi membru de partid? bombanel bombanel Am observat cu stupoare si indignare,trebuie sa recunosc,ca poti ajunge pe o functie de conducere in primarie numai daca faci parte din partidul din care face ... (vezi toată discuția)