avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme cu politia art. 215 CP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme cu politia art. 215 CP

Buna ziua

Am primit acasa o citatie sa ma prezint la politie in calitate de administrator al firmei pe care o am. Pe citatie scrie "art. 215 CP" si am vazut pe internet ca e vorba de inselaciune! :O
Am o firma de consultanta si am avut un client caruia i-am scris un proiect de finantare pe minimis. Am facut contract de scriere a proiectului si i-am scris proiectul. Am tot asteptat sa se deschida linia de finantare, dar din cauza crizei, Guvernul nu a mai deschis linia de finantare la data asteptata.... Intr-un final i-am predat proiectul (obiectul contractului era scrierea/intocmirea documentatiei pt finantare) cu PV de predare primire. Dupa ceva timp a inceput sa tipe ca el nu mai are bani si vrea banii inapoi, scandal, etc. I-am explicat ca nu am de ce sa-i dau banii inapoi pt ca eu am prestat munca, am scris proiectu si nu este vina mea ca Guvernul Romaniei nu deschide liniile de finantare si ca in general nu face ce promite. Se pare ca intr-o criza de nervi si posibil de betie (ultimele dati era atat de beat la telefon ca nici nu intelegeam ce vorbeste..) mi-a facut o plangere penala :(
Intrebarea este, ce e de facut acum? Eu ma stiu cinstit, am scris proiectul, am contract semnat cu el, proces verbal semnat/stampilat de predare a documentelor, iar in contract nu scrie nicaieri ca ma oblig sa deschid eu linia de finantare sau ceva asemanator. Doar ca intocmesc documentatia pentru finantare.

O alta intrebare este de ce a venit citatia pe adresa mea de acasa nu de la firma? Nu era normal sa vina pe adresa firmei?
Ce este de facut in situatia asta? Chiar nu am mai avut niciodata probleme cu politia si sunt cam derutat sa nu zic direct speriat... :(

Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cata.bogdan , utilizator 12:07, 18 Iulie 2012
Cu toate actele semnate de el inclusiv cu contractul te prezinti la politie la data prevazuta pe citatie. Nu ar fi rau sa te prezinti cu un avocat. Oricum,prin contract sa nu ai vreo clauza care sa fie naspa pt tine.
Se impune sa va prezentati la termenul comunicat,pentru a va sustine si a va proba punctul de vedere
In situatia in care detineti contract asumat de parte,daca detineti proces verbal prin care demonstrati ca ati respectat termenul convenit pentru redactarea proiectului,nu se impune sa va faceti probleme
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
ynocentta, utilizator
Din moment ce aveti un contract semnat si ati respectat termenii contractuali nu aveti de ce sa va faceti griji,oricum era bina sa discutati problema dvstra cu un avocat si eventual sa mergeti insotit de el la sediul politiei.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Oricum, dar de ce a venit citatia pe adresa mea de acasa si nu cea de la firma? Nu era normal sa vina pe adresa firmei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea unui bun al societatii in scop personal pirsu_flo pirsu_flo Buna ziua, Ma confrunut cu urmatoarea situatie. Am plecat in concediu cu un aparat foto ce apartine societatii pe care o detin. Este vorba de un kit foto ... (vezi toată discuția)
Termosistem horatiu25 horatiu25 buna ziua cine stie ce sentampla cu termosistemele?a parut o noua lege ce impune sa se faca proiect pt termoizolatii?a fost o cunostinta care se ocupa cu asa ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat sa dau declaratie Csongor89 Csongor89 Am avut o surpriza neplacuta cumparand un telefon de la un 'prieten',mie mi a zis sa o incerc sal folosesc o zii dupa care daca imi place sa-i dau banii,am ... (vezi toată discuția)