avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

am intrat intr-o casatorie eu cu o masina si el cu un apartament.In timpul casatoriei, sotul meu mi-a accidentat masina, si a achizitionat un imrumut de um miliard de lei punand gaj apartamentul.Cu banii luati s-a achizitionat un autoturism de 500 milioane.Acum in urma divortului ce s-a pronuntat acum un an vrea sa faca partaj.Mentionez ca masina si toate bunurile comune au ramas la el.Eu nu mi-am luat decat bunurile personale.Care sunt caile legale de aparare sa ies cat mai putin sifonata de aceasta situatie?
Formulati intampinare si cerere reconventionala, inainte de primul termen de judecata, si aratati care este situatia;

Pentru apartamentul care este bun propriu al sotului, fiind dobandit inaintea casatoriei, dvs. aveti un drept de creanta echivalent cu investitiile facute.

Autoturismul de 500 de milioane, dobandit in timpul casatoriei este bun comun, dar avand in vedere ca o parte din banii cu care acesta s-a achizitionat proveneau, probabil, si din vanzarea autoturismului dvs. bun propriu, ar trebui sa solicitati o cota putin marita fata de cota fostului sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina la partaj iii02 iii02 Fiind Persoana Fizica Autorizata am achizitionat o masina (am facura fiscala pe P.F.) in timpul casatoriei, aceasta intra la partaj? Este bun propriu sau comun ... (vezi toată discuția)
Partaj raducudenisa raducudenisa daca am o masina cumparata in timpul casatoriei pe numele sotului se mai imparte? (vezi toată discuția)
Divort lucymingshu lucymingshu Sunt in proces de divort. Sotul vrea masina dobandita in timpul casatoriei, dar care este pe numele lui, in conditiile in care are o alta masina pentru care a ... (vezi toată discuția)