avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune

Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-mi delimitez proprietatea care se afla in coproprietate fortata cu statul. As dori sa-mi spuneti care ar fi ordinea actiunilor ce trebuie deschise , daca este cazul, s-au daca se poate optine aceasta delimitare pe cale amiabila,(mediere -partaj) ca sa evit costuri prea mari de timp si resurse. Proprietatea este compusa din 2 ap. cu terenul aferent c-tiei ,este in cote /parti dintr-o parcela ce a fost apartamentata in 1973, in baza exitentei pe aceasta parcela a unor boxe/ magazi de lemne Unele dintre aceste boxe au fost instrainate de catre stat, unor terti creeand prin aceeasta un drept de superficie asupra acelor cote parti repartizate prin apartamentarea In prezent pe aceasta parcela exista 2 proprietari Statul prin UAT(municipiul) si subsemnatul Va multumesc anticipat.
O actiune de iesire din indiviziune.

Incercati prima data printr-o notificare trimisa coproprietarului ca sa vedeti daca puteti rezolva problema pe o cale amiabila, eventual mediere.

Dar finalitatea este tot la instanta: pentru a putea face iesirea din indiviziune trebuie sa obtineti o hotarare judecatoreasca in acest sens.

Daca rezolvati pe cale amiabila, atunci procedura la instanta de fond va fi de durata mai mica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune officemvp officemvp buna seara . as dori sa-mi spuneti daca este posibil sa iesi din indiviziune cu alte persoane care sunt tiulari de un drept de folosinta in cote parti dintr-o ... (vezi toată discuția)
Granituire gilmi gilmi Buna ziua. Va solicit cu un sfat In cazul in care pe o parcela exista 2 proprietari, cu cote comune indivize,poate unul dintre proprietari sa-si delimiteze ... (vezi toată discuția)
Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)