avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Temei legal suprataxa intretinere scara ptr firme
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Temei legal suprataxa intretinere scara ptr firme

Buna ziua.
As dori sa stiu daca exista vreun temei legal ca o asociatie de proprietari sa perceapa o suprataxa in plata intretinerii pe scara pentru simplu fapt ca acolo are punctul de lucru o firma. Singura explicatie halucinanta primita de la administrator a fost ca suntem firma si atat. Precizez ca intretinerea in acest caz este dubla fata de un apartament din bloc unde locuiesc in mod curent 2 persoane, iar firma are intrare separata nu beneficiez decat de apa din acest bloc, si totusi platesc toate celelalte servicii. Pot ataca in vreun fel aceasta suprataxa care imi dubleaza practic intretinerea?
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 12:19, 18 Iulie 2012
Chiar daca apreciati ca beneficiati" numai de apa",omiteti aspectul esential ca firma avand sediul in condominiu,necesita calcularea obligatiilor- operatie realizata prin personal specializat,utilizeaza si partile comune de instalatii
sunt de acord cu acest aspect nu am contestat cu nimic plata intretinerii pentru cheltuielile obisnuite ale blocului..unde e lege nu e tocmeala..nu sunt de acord cu suprataxa ptr firma nejustificata in niciun fel de administrator..de aceea vreau sa stiu daca este legala.
Multumesc.
Trebuie sa platiti consumurile individuale, pe cota-parte de proprietate, iar cele pe numar de persoane trebuie sa stabiliti numarul persoanelor care desfasoara zilnic activitati in spatiul sau apartamentul respectiv, de numarul mediu zilnic de clienti si de obiectul de activitate, acest numar trebuie certificat de catre comitet (HG 1588/2007 Art.37).
si in urma numarului de clienti se stabileste aceasta taxa "de firma"? asta este dilema mea..nu am nicio problema cu cheltuielile cota parte chiar daca nici nu intru in scara acestui bloc, repet intrarea in spatiul comercial este separata. Problema mea este aceasta taxa. As dori sa stiu in ce temei LEGAL se calculeaza si care e justificarea sa.
Multumesc anticipat.
In momentul in care o firma cere acordul asociatiei sa aiba punct de lucru intr-un apartament,asociatia poate sa-si dea acordul sau nu. Daca-si da acordul,se incheie o conventie intre asociatie si firma,prin care firma isi ia angajamentul ca va plati in plus la intretinere o anumita suma in functie de traficul de persoane existent si de disconfortul creat celorlalti proprietari. Daca nu ati semnat o astfel de conventie,cereti comitetului,presedintelui sa va arate baza legala a sumelor percepute in plus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata intretinere firma cu activitate comerciala alstmo alstmo Buna ziua, exista vreo reglementare privitor la plata intretinerii de catre o firma care isi desfasoara activitatea intr-o scara de bloc? In cazul nostru ... (vezi toată discuția)
Consum apa anissia anissia Buna ziua, am cateva probleme sau dileme pe care as vrea sa le solutionez. La o scara de bloc cu 13 apartamente 3 apartamente sunt contorizate la apa, 2 ... (vezi toată discuția)
conventie cu as.de proprietari (diferenta dintre cabinet individual si societate comerciala) ContSters122901 ContSters122901 Pietena mea, medic stomatolog, profeseaza in cadrul ``Cabinetului individual Dr....`` avand in proprietate un spatiu la parterul unui bloc de locuinte. ... (vezi toată discuția)