avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice licitatie-mentinere oferta financiara in cadrul ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

licitatie-mentinere oferta financiara in cadrul contractului

Buna ziua,
La 30.01.2012 am castigat o licitatie care avea termen de finalizare 45 zile.
Autoritatea contractanta a tot amanat desfasurarea lucrarii, din cauza altor lucrari care trebuiesc efectuate inainte de cea care am castigat-o.
Problema este ce in acest timp am avut majorari de preturi si nu mai pot mentine oferta financiara la aceeasi valoare. Sunt indreptatita sa cer suplimentarea bugetului? Nu am gasit nimic in legfislatie referitor la acest lucru.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 18:45, 27 Iulie 2012
Nu vreau să contrazic răspunsurile de mai sus, dar toate aceste intrevenţii trebuiau făcute în interiorul perioadei de executare a contractului sau spre sfîrşitul perioadei.
Toate acestea întreprinse la acest moment sunt tardive!
Puteţi trimite aut. ctr. notificarea de reziliere a contractului! Cred că asta se şi aşteaptă, în final!!! Dacă totuşi aveţi pierderi nerecuperabiledin cauza şi ptr. nexecutarea ctr., puteţi acţiona în instanţă, dar pasivitatea şi dezinteresul ambelor va cântării mult!
Aveţi aceeaşi culpă ca a aut. ctr.! Eventuale notificări în vederea sancţionării şi plata de penalităţi prevăzute în contract, trebuiau cerute în perioada de derulare a contractuluisau în perioada imediat următoare expirării duratei de derulare.
A-ţi avut o atitiudine ce s-a manifestat printr-un vădit dezinteres, în respectarea termenilor contractuali.
Cred că asta e realitatea expusă de dvs.Restul, puteţi încerca, dar...
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
CIA Andreea Cristea, Avocat
Nu rezulta de nicaieri faptul ca s-a emis ordinul de incepere a lucrarilor si pe aceasta cale sa curga si termenul pt. executia lor. Apoi, in asemenea cazuri nu se judeca doar in litera contractului ci se privesc lucrurile mai larg. Intr-un eventual litigiu se pun in discutie mai multe aspecte printre care si motivul tergiversarii executarii contractului. Din tot ce s-a spus pana acum rezulta ca executantul este de buna credinta, or mi-e greu sa cred ca se poate vorbi de pasivitatea lui in conditiile in care, sa zicem, autoritatea contractanta a invocat mici probleme financiare si a cerut amanarea inceperii executiei. Asta din pct. meu de vedere dovedeste un comportament mai mult decat corect al executantului astfel ca nu vad niciun motiv pt. care sa nu incerce sa-si gaseasca dreptatea deoarece el este cel prejudiciat, asta daca lucrurile stau intocmai cum le-a prezentat.
Totusi, ca orice situatie incurcata este recomandabil sa fie mai multe pareri astfel incat cel interesat sa aiba o privire de ansamblu asupra a ceea ce se poate intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie (urgent!!) jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati sa raspund la o serie de intrebari: 1. Ce inseamna \"achizitor\" si ce inseamna \"autoritate contractanta\"? Care este ... (vezi toată discuția)
Contract de lucrari iarina_73 iarina_73 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema. In cazul in care s-a incheiat un contract de lucrari prin licitatie in baza O.U.G. nr.34 din 2006 cu doi ani in ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)