avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... raspundere in fata legii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

raspundere in fata legii

Buna ziua.
Intrebarea mea este urmatoarea: daca presedintele asociatiei de proprietari a incheiat un contract,in numele asociatiei,pt. unele modificari la acoperisul blocului si nu a obtinut autorizatiile necesare executarii lucrariilor, in cazul unei/unor amenzi, care dintre urmatorii sunt raspunzatori de nerespectarea legii si vor fi pusi la plata amenziilor?
-presedintele;
-proprietarii care au semnat acordul pt efectuarea lucrarilor;
-presedintele si proprietarii care au semnat acordul pt efectuarea lucrarilor;
-presedintele si proprietarii indiferent daca si-au dat sau nu acordul;
-alta varianta.

Proprietarii care nu au semnat acordul au vreo raspundere in fata legii?
Mentionez ca sunt si proprietari, care nu si-au dat acordul,nu au semnat si datorita neindeplinirii tuturor formalitatilor legale.

Va multumesc.
Stima.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
okdaniok, utilizator
Cel mai recent răspuns: okdaniok , utilizator 20:17, 20 Iulie 2012
Contractele conform Legii 230/20007 se incheie la nivel de comitet executiv , daca a-ti respectat aceste reguli nu aveti de ce sa va faceti griji . Faptul ca sau facut unele modificari minore nu ar b trebui sa va deranjaze . Este adevarat ca pentru zugravirea fatedelor si modificarea aspectului acoperisului este nevoie de autorizatie de la Primarie dar atata timp cat respecti aspectul exterior nu ar trebuui sa va afecteze .
Iar daca lucrarea a fost facuta fara a respecta H.G.1588/2007 amenda va reveni pe asociatie si nu pe presedinte .
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,care in temeiul disp art 31 din L nr 230/2007
reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia
El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii,inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale

In situatia in care autoritatea competenta constata si consemneaza incalcarea normelor in domeniu,actul constatator se incheie pe numele asociatiei de proprietari
Eventualele sanctiuni aplicate prin actul constatator,vor fi impuse mai mult sau mai putin transparent in lista lunara de intretinere- tuturor proprietarilor din condominiu-membri ai asociatiei de proprietari
Pai tocmai chestiunea aceasta ma sperie deoarece sunt bun de plata conform celor mentionate de dv. "amenda va reveni pe asociatie si nu pe presedinte" "vor fi impuse mai mult sau mai putin transparent in lista lunara de intretinere- tuturor proprietarilor din condominiu-membri ai asociatiei de proprietari" .
Atunci va intreb cum pot face sa nu se ajunga in situatia de a trebui sa platesc amenzile primite eu chiar neavand nici o legatura cu toate acestea doar ca trebuie sa respect hotararea asociatiei de proprietari.

Daca nu platesc cota ce-mi revine, sunt contra legii si suport consecintele-penalitati dupa 50 de zile apoi in 90 de zile ma va da in judecata.

Daca platesc, oricum vor veni odata cei de la control si ne da amenda pe care trebuie si eu sa o platesc.
Nu este corect, ceva lipseste din schema.

Eu vreau sa platesc, ca sa ma supun hotararii asociatiei, dar nu sunt deacord cu lipsa autorizarilor. Desi le-am adus la cunostinta verbal aceasta problema nu ma asculta nimeni.

Cum sa procedez, va rog sfatuiti-ma!
Daca se ajunge la amenda va puteti recupera banii numai dand in judecata pe cei care au semnat contractul (presedinte si, daca este cazul, comitetul executiv).
Acest lucru nu va anula amenda ci doar va va permite sa recuperati cota care va revine ca propietar de la cei gasiti vinovati de justitie.
Cel mai bine ar fi sa vorbiti si cu ceilalti vecini ca, inainte de inceperea lucrarilor sa se obtina autorizatiile necesare, fie de asociatie fie de firma care face lucrarea, daca este cumva prevazut acest lucru in contract.
Spuneti-le clar ca sunteti de acord cu lucrarea dar nu vreti sa platiti amezi degeaba.
Multumesc mult.
Sincer,nu mai speram la un raspuns.
Stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperișul blocului Adriana241971 Adriana241971 Locuiesc la etajul 4 si de foarte mulți ani plouă în apartament ...intrebarea mea e : e datoria mea să repar acoperișul blocului sau lucrările de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli reparatii la bloc nejustificate gabimar gabimar Buna ziua In vara aceasta in cadrul blocului nostru s-au realizat lucrari de reparatii la subsolul blocului, de inlocuire a canalizarii, reparatii acoperis ... (vezi toată discuția)
Buna ziua locuiesc la etajul 4 si mi-am facut singur acoperisul.doar ... Ion88 Ion88 Buna ziua Locuiesc la etajul 4 si mi-am facut singur acoperisul.Doar materialele m au costat 60 mil,dar asociatia de proprietari nu vrea sa mi dea banii ... (vezi toată discuția)