avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... recuperare (diferenta) taxa auto
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

recuperare (diferenta) taxa auto

Buna seara.Am platit in mai 2011 taxa inmatriculare pt un opel astra(cilindree 1598,emisii CO2-171,noxe E4) 1.605 lei.Am calculat recent pe site-ul AFM,cf L9/2012,noua taxa care e 955 lei.Doresc sa fac cerere pt restituirea taxei dar am o intrebare:
In urma cererii se va plati toata suma platita,sau doar diferenta intre taxa platita si noua taxa?(in cazul meu 650 lei).Nu as dori sa ma judec cu statul pt ca dureaza si costa.
Ca si documente e suficient copie dupa : decizia de calcul a taxei de poluare, chitanta de plata, actul de identitate, certificat de inmatriculare,carte de identitate, sau mai trebuie si alte documente?Trebuie prezentate originalul dupa cele prezentate mai sus in momentul depunerii dosarului(se aud povesti ca functionarii de la ghiseu se folosesc de orice motiv pt a respinge cererea)
Ma puteti ajuta cu un model pt aceasta cerere,pt ca am inteles ca trebuie sa fie conform unei metodologii anume?
As dori sa fac eu demersurile pt ca nu am bani de avocati.
Cu respect.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 10:47, 19 Iulie 2012
formulati intai o cerere catre finante (nu este model strict de urmat, doar solicitati restituirea taxei....si detaliati de unde , cat si cum), anexati documetele justificative (in copie).

model aveti aici: [ link extern ]

sunt aproape sigura ca fara sa va judecati in instanta nu vi se va restitui taxa. Astfel, dupa ce primiti raspunsul celor de la finante va trebui sa formulati o cerere de chemare in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa ? cata1569 cata1569 Buna seara. In 9.05.2007 am platit taxa prima inmatriculare 1414 ron si in 11.05.2007 inca o diferenta de 1401 ron (deci total 2815) pentru un Opel Astra ... (vezi toată discuția)
Care este procedura corecta? ely_f ely_f NU MA POATE AJUTA NIMENI? Buna. In iulie am depus cerere de restituire a diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si taxa de mediu. La cerere trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Dosar taxa de prima inmatriculare. Lutefact Lutefact Cum se intocmeste un dosar pentru a da in judecata statul sa imi recuperez taxa de prima inmatriculare? (vezi toată discuția)