avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... respectarea linistii publice - legea 61/2011
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

respectarea linistii publice - legea 61/2011

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu niste informatii: am un vecin care nu suporta zgomotele in bloc - am schimbat tamplaria pvc si a chemat politia.
Am aflat de la politist ca nu am voie sa fac galagie intre orele 13-14 si 22-8.
As vrea sa stiu, daca trebuie sa opresc apa pe coloana, pentru a inlocui instalatia, ce trebuie sa fac pentru a nu primi amenda ? Nu am gasit norme metodologice ale legii, nu am chef sa para politia la usa mea si vecinul are clar probleme cu nervii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:20, 21 Iulie 2012
Program de liniste
1. La articolul 2, punctul 29 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00—8,00 si 13,00—14,00 de catre orice persoana prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice, in locuintele persoanelor fizice sau in oricare alt loc din imobile cu destinatia de locuinte ori situat in imediata vecinatate a acestora;".
Legea 153/ 2010
In cadrul condominiului este necesar sa existe intre proprietari un climat de intelegere si toleranta
In situatia in care este necesar a executa reparatii la instalatia comuna,este suficient a comunica vecinilor situatia special
In conditiile in care dvs va demonstrati respectul si interesul pentru a comunica eventualul disconfort cauzat de manevrele necesare interventiei,se prezuma ca si vecinii trebuie sa prezinte un comportament decent si intelegator
Orele postate conform legii sunt corecte.In cadrul asociatiilor pot avea si prelungiri ale orelor
de liniste prin Hotarari in A.G.

In asociatia noastra proprietarii care fac reparatii in apartamente anunta administratia de
perioada in care se face acestea,deasemeni sunt rugati sa afiseze un anunt cu nr. apartamentului -cu scuzele de rigoare- si in ce consta amenajarile,daca este cazul
autorizatia de modificari.Deasemeni se cere un contract cu societatea de salubritate,sau
care este modaliatea de a curata,cara ,resturile rezultate.

ioanael a scris:

As vrea sa stiu, daca trebuie sa opresc apa pe coloana, pentru a inlocui instalatia, ce trebuie sa fac pentru a nu primi amenda ?

In mod normal proprietarii pot sa-si opreasca apa in apartament de la robinetul general din casa, acela care este inainte de apometru. In acest fel nu este afectat nici un alt vecin de faptul ca opriti apa. Reparatia instalatiei proprii o puteti face la orice ora fara zgomot. Dar daca trebuie sa gauriti, sa taiati tevi s.a.m.d., evitati orele sensibile 13-14 si 22-8, anuntati vecinii cu scuze ca vor fi deranjati un pic de zgomot...
Daca trebuie sa interveniti la coloana comuna de apa sau canalizare, cea verticala atunci vor fi afectati toti vecinii de pe tronson sau de pe scara, in functie de instalatie. Discutati cu administratorul asociatiei si cu instalatorul asociatiei si stabiliti impreuna cand sa opreasca apa, pentru cat timp, sa se afiseze un anunt cu o zi inainte ca sa stie vecinii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea zgomotului florentina1212 florentina1212 Buna ziua. Stam la bloc si vecinii(mai exact vecina) de sub noi ne zapaceste cu reclamatiile. Ca e prea mult zgomot... Ideea este ca exagereaza deoarece aude ... (vezi toată discuția)
Ore liniste bloc, care sunt? oldgeorge oldgeorge Buna ziua, Nu am reusit sa gasesc, poate nu am stiut. Va rog frumos sa-mi precizati unde sunt specificate orele de pastrare a linistii intr-un bloc. Din ce ... (vezi toată discuția)
Linistea in zilele de weekend drmuncan drmuncan buna. sunt proprietara unui ap. situat intr-o vila nationalizata iesita din legea 112, m-am trezit astazi cu un telefon pe la 21.30 din partea unui vecin care ... (vezi toată discuția)