avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... revenirea la numele de fata
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

revenirea la numele de fata

buna ziua!am fost casatorita si dupa divort am pastrat numele fostului meu sot!acum as vrea sa revin la numele de fata.Ce pasi trebuie sa urmez?cat dureaza toata procedura?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:27, 20 Iulie 2012
Va fi destul de greu, avand in vedere ca exista o hotarare judecatoresca in care s-a stabilit sa ramaneti cu numele dobandit la casatorie.
Puteti incerca pe cale administrativa doar pentru motive intemeiate.
Procedura, acte necesare si alte informatii gasiti in link. Reveniti daca mai aveti nelamuriri.
www.avocatnet.ro/content/art...
Procedura dureaza cam 3-4 luni.Primul pas este publicarea in Monitorul Oficial. Mergeti la starea civila de la locul dvs. de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire nume dinaintea casatoriei nedelcuc nedelcuc M-am casatorit in urma cu o luna si am luat numele sotului desi nu mi-am dorit acest lucru dar influentata fiind de cei din jur am acceptat. Acum doresc sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in urma divortului onutza30 onutza30 buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele avut inainte de casatorie ,dupa divort mi-am pastrat numele avut in timpul casatoriei cameliagabriela cameliagabriela dupa divort ,cu acordul fostului sot mi-am pastrat numele dobandit dupa casatorie acum 20 de ani ,doresc revenirea la numele de domnisoara ,,avut inainte de ... (vezi toată discuția)