avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diminuare drepturi salariale prin schimbarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diminuare drepturi salariale prin schimbarea categoriei de personal

Buna seara, va cer sprijin in gasirea unei solutii cu privire la pastrarea drepturilor salariale actuale.
Lucrez intr-o institutie de stat avand functia de consilier, am un salariu net de 2.670 lei si sunt incadrat ca personal contractual.
Am aflat insa ca urmeaza ca in cadrul institutiei sa ne transforme in functionari publici, astfel prin reincadrare, functia de consilier va fi transformata in consilier asistent si urmeaza sa sufar o diminuare a drepturilor salariale cu mai bine de 50%. Precizez ca institutia a obtinut deja avizul ANFP in acest sens insa conducerea nu a solicitat acordul salariatilor. Sunt intr-o situatie disperata avand in vedere ca in scurt timp ma voi afla in imposibilitatea de a mai plati ratele catre creditori. Va rog sa imi spuneti ce e de facut in aceasta situatie.
Va multumesc anticipat si astept cu deosebit interes raspunsurile dvs!!!
Cel mai recent răspuns: jaguarxkr , utilizator 15:46, 19 Iulie 2012
Legea nr 188/1999 republicata are doar alin. 1,2,3 si 4. Alin.5 si 6 nu stiu de unde l-ai luat. Probabil dintr-o variant mai veche
1. Scuze .. alin.5 si 6 au fost eliminate prin abrogarea pct.25 al art.I din OUG nr.105/2009 de catre Legea nr.140/2010, pct.V

2. Nu exista in mod real o baza legala, care sa prevada teoria drepturilor castigate ...
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc pentru interesul acordat. Daca ma puteti ajuta si cu niste cai de atac asupra actului ce ma va transforma din contractual in func. public cu diminuarea majora a drepturilor salariale, astept sfaturi!
In cuprinsul deciziei de numire, va trebui mentionat si termenul in care se va contesta aceasta decizie .. in principiu, se merge pe prevederile Legii nr.554/2004.

De asemenea, art.62 din Legea nr.188/1999 prevede:
(6) La intrarea în corpul funcţionarilor publici, funcţionarul public depune jurământul de credinţă în termen de 3 zile de la emiterea actului de numire în funcţia publică definitivă. Jurământul are următoarea formulă: Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinesc conştiincios îndatoririle ce îmi revin în funcţia publică în care am fost numit, să păstrez secretul profesional şi să respect normele de conduită profesională şi civică. Aşa să-mi ajute Dumnezeu. Formula religioasă de încheiere va respecta libertatea convingerilor religioase.

(7) Depunerea jurământului prevăzut la alin. (6) se consemnează în scris. Refuzul depunerii jurământului se consemnează în scris şi atrage revocarea actului administrativ de numire în funcţia publică. Obligaţia de organizare a depunerii jurământului aparţine persoanei care are competenţa legală de numire.
freeelis a scris:

In cuprinsul deciziei de numire, va trebui mentionat si termenul in care se va contesta aceasta decizie .. in principiu, se merge pe prevederile Legii nr.554/2004.

De asemenea, art.62 din Legea nr.188/1999 prevede:
(6) La intrarea în corpul funcţionarilor publici, funcţionarul public depune jurământul de credinţă în termen de 3 zile de la emiterea actului de numire în funcţia publică definitivă. Jurământul are următoarea formulă: Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinesc conştiincios îndatoririle ce îmi revin în funcţia publică în care am fost numit, să păstrez secretul profesional şi să respect normele de conduită profesională şi civică. Aşa să-mi ajute Dumnezeu. Formula religioasă de încheiere va respecta libertatea convingerilor religioase.

(7) Depunerea jurământului prevăzut la alin. (6) se consemnează în scris. Refuzul depunerii jurământului se consemnează în scris şi atrage revocarea actului administrativ de numire în funcţia publică. Obligaţia de organizare a depunerii jurământului aparţine persoanei care are competenţa legală de numire.

Buna observatie dar interesant este ce anume atrage refuzul pe langa revocarea actului administrativ...nu cumva sa echivaleze si cu intreruperea raporturilor de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi s-a facut contract de munca! jaguarxkr jaguarxkr Am fost numit prin ordin in 2009 si nici pana in prezent nu am semnat un contract de munca. Va rog sa-mi comunicati daca exista alta forma de incadrare in ... (vezi toată discuția)
Trecere de pe contractual pe functie publica, cuantum diminuat al salariului Cameliss Cameliss Buna ziua! As dori sa stiu parerea dvs, referitor la calcularea salariului unui angajat care a fost personal contractual, iar din luna mai a trecut ca si ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii ContSters357435 ContSters357435 imi spuneti va rog , personalul angajat prin dispozitia Presedintelui consiliului judetean neavand un contract de munca acesta fiind inlocuit de dispozitia de ... (vezi toată discuția)