avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Lucrez la o companie de stat unde in contractul colectiv de munca sunt prevazute prime de pasti,craciun, ziua energeticianului (ex, tichete de masa).In perioada 28.iunie 2009-28 iunie 2011 am fost in concediu pentru cresterea copilului.In perioada respectiva Sindicatul a dat in judecata administratia pentru acele drepturi pt. anii 2008-2011 dar eu nu am fost trecuta pe lista pe motiv ca eram in concediul de crestere copil.Primesc acele bonusuri chiar daca am fost in concediul de crestere a copilului?
Trebiua sindicatul sa ma includa pe lista?
Ce ma sfatuiti sa fac in situatia data?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 20 Iulie 2012
Art.49 C.mun.:
(3) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.

Asadar, daca in ccm este prevazut ca pe perioada suspendarii se acorda si acele prime atunci trebuia sa beneficiati de acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de salariu in concediul maternal Diana P Diana P Buna ziua, Lucrez la aceasta companie de 2 ani. In contractul de munca sunt specificate 2 prime anuale: una de Paste si una de Craciun. Eu am intrat in ... (vezi toată discuția)
Alte drepturi salariale in perioada ccc vraja79 vraja79 buna ziua am avut CCC in perioada oct 2011 - oct 2013 cand am intrat in concediu am citit pe net ca drepturile prevazute in CCM gen prime pasti-craciun se ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere a copilului si primele chistef chistef Buna ziua. am intrat de curand in concediul de crestere a copilului, si la firma la care lucrez s-au dat zilele astea prime de Pasti. Nu gasesc nicaieri pe ... (vezi toată discuția)