avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... angajament plata persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

angajament plata persoane fizice

Buna ziua,
am urmatoarea situatie a unui prieten, iubita acestuia a facut un credit pentru niste cheltuieli comune in locuinta, creditul pe numele ei si ratele platite de el, acum relatia lor s-a terminat iar el vrea sa plateasca in continuare partea sa de credit. Exista un mijloc legal, un angajament de plata la notariat, pentru ca ambele persoane sa fie aparate in cazul unor viitoare discutii. El ca si-a onorat datoria morala si financiara si ea ca nu a ramas singura sa plateasca toti banii.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian Bortos , Avocat 14:13, 13 Ianuarie 2009
In principiu se poate face insa pentru detalii trebuie sa consultati un avocat in mediul privat deoarece aici ati dat prea putine informatii ca sa va putem raspunde
Rezolvarea e mult mai simpla decat pare: Luati o foaie de hartie, denumiti-o "Conventie" si scrieti pe ea, in termeni cat mai accesibili urmatoarele: numele si datele de identificare ale celor doi, elementele starii de fapt (povestea care sta in spatele hartiei) cu maximul de detalii legate de bunurile achizitionate, perioada in care au fost folosite in comun, motivul pentru care acestea au fost cumparate in comun etc. La final, adaugati angajamentele fiecarei parti fata de cealalta intr-o forma cat mai detaliata, data, si semnaturile. Acest act se va redacta in 2 exemplare.

Documentul in cauza va putea in viitor sa fie suportul aplanarii oricaror discutii sau chiar al unei eventuale actiuni in justitie. Nu apelati la formalitati excesive decat daca aveti niste bani de cheltuit in plus.

Ca varianta alternativa, luati legatura cu un avocat care sa dea o forma oficiala documentului si care, in caz de nevoie, poate certifica data, continutul si semnaturile. Sau puteti apela la fel de bine la un notar. Dar aceste variante costa si nu mi se par utile in contextul dat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar iulian_stefan01 iulian_stefan01 Am si eu o problema : eu zilele ce urmeaza trebuie sa fac doua credite la doua banci pentru a ajuta pe cineva sa isi achite o datorie la banca. Acea persoana a ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare tribunal sindic-asociat debitor yany21 yany21 obliga paratul [editat] Sa suporte pasivul neacoperit al debitoarei SC [editat] PANA LA CONCURENTA SUMEI DE 21.508,75LEI REPREZATAND CREANTE RAMASE ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am rugamintea sa ma sfatuiti/indrumati in urmatoarea ... Ana O. Ana O. Buna seara, am rugamintea sa ma sfatuiti/indrumati in urmatoarea problema. Am \"mostenit\" de la tatal meu decedat plata unor datorii fiscale reprezentand ... (vezi toată discuția)