avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil minor la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil minor la divort

Buna...dimineata! va rog sa ma ajutati spunandu-mi in caz de divort care dintre parinti are sansa mai mare de a ramane cu copilul minor?ce criterii de incredintare al acestuia sunt?
Mai concret..am ales,cu mare regret,sa pun punct casniciei mele de doar cateva luni...realizata,de altfel,mai mult "pt a fi in randul lumii" deoarece ramasesem insarcinata si vroiam sa fie bine pentru toata lumea; numai k nu a fost! motivul divortului?!poate k sunt mai multe dar cel mai important este acela k nu mai exista sentimente si nici intelegere,lucru care ma determina sa nu mai vreau o viata in 2; numai k este la mijloc o fetita de numai 2 luni :( pe care sotul ma ameninta ca mi-o va lua,nu pt ca s-ar descurca f bine cu ea..sau ar avea grija de ea..mai mult decat mine,ci pentru ca nu vrea sa mi-o lase!de ce? pt ca el nu vrea sa divortam...el prefera sa ne certam,sa suferim numai sa nu vada "lumea" ca a ajuns la divort;ar fi o rusine pt el si familia lui;dar eu pur si simplu nu mai pot! dar va rog sa-mi spuneti cum pot face ca fetita sa ramana cu mine..bineinteles ca nu pretind sa nu aibe relatia pe care si-o doreste cu fiica lui...dar o vreau langa mine. eu nu lucrez acum pt k stau acasa cu fetita...doar el lucreaza si vom lua de la stat stimulentul acela de insertie;este acesta un dezavantaj pt mine? va rog sa ma ajutati; multumesc!
credeti-ma ca am incercat in fel si chip sa ajung la o intelegere cu sotul meu,dar nu se poate din pacate;cand am spus lipsa de sentimente ma referam mai mult..din partea lui,eu chiar daca mai am..nu ma mai pot lasa umilta; si tocmai la fetita ma gandesc acum..eu singura am indurat pana acum ,dar n-as suporta ca ea sa creasca numai printre certurile noastre(zilnice);acum singurul lucru pe care il vreau este sa creasca langa mine.
Inca o data multumesc pt raspunsuri; Dar am uitat sa mentionez ca eu l-am anuntat intr-una din certurile noastre pe sot ca vreau sa plec,ca nu se mai poate si mi-a zis ca sunt libera dar fata ramane cu el;i-am zis sa-si gaseasca un avocat pt ca eu voi face tot ce este posibil ca fata sa stea cu mine..la care el mi-a zis k se va reprezenta singur...ba mai mult ma ameninta cu tot felul de lucruri..k o sa ma "scoata nebuna" si ca pot fi un pericol pentru fetita ..desi nu stiu cum ar putea face lucrul asta; pe mine ma intereseaza sa stiu ce motive ar determina un judecator sa incredinteze copilul sotului (in cazul de fata);repet...nu vreau decat ca domiciliul ei sa fie acolo unde este si al meu...iar sotul poate avea orice relatie doreste cu fetita; multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Am trecut si eu prin acest razboi al nervilor in 2009, fiica mea avea 12 ani. Am avut un avocat care s-a luptat ca un leu pentru mine si copil si crede-ma ca nu mi-a luat copilul si nici nebuna nu a putut dovedi ca sunt. Acum stam cu chirie si suntem linistite si fericite iar fiica mea este premianta. Decat o viata cu bani si nefericire mai bine singura si linistita ! Nu te lasa afectata de amenintarile sotului, nu va reusi sa-ti ia copilul !Succes
multumesc; sper sa fie asa
Atunci, va doresc reusita si liniste . Luati un avocat bun si inarmati-va cu rabdare pentru ca va dura ceva timp. Intradevar nimic nu conteaza decat linistea dumneavoastra si a celei mici. Nu poate sa va faca rau , doar va sperie. Asa ca ....s-auzim de bine.:hugall:
Multumesc!!! Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters156794 ContSters156794 :help: sunt casatorita de 10 ani si am o fetita de 4 ani. din 2007 am venit din italia in romania, fetita mea s a nascut in italia. dupa ce ne am intors in ... (vezi toată discuția)
copil 4 luni arina789 arina789 Buna ziua! As avea nevoie de cateva raspunsuri. Ma aflu intr-o relatie de 7 ani. Locuim impreuna,in apartamentul meu. Nu suntem casatoriti. Avem o fetita de 4 ... (vezi toată discuția)
Cel mai bun avocat ,specializat pe divorturi, din timisoara carmenis carmenis Sint mama a unei fetite de 2 ani si 4 luni,casatorita din 2006.Doresc sa divortez ,sotul este agresiv verbal si fizic,am scos un act medico-legal care ... (vezi toată discuția)