avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VREAU SA DIVORTEZ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VREAU SA DIVORTEZ

sunt casatorita de 11 ani,am 2 copii minori . nu ma mai inteleg cu tatal lor si as vrea sa plec cu copiii (sa ma mut) inainte sa depun actele de divort. ce poate sa imi faca in aceasta ? ma poate acuza de parasire de domociliu? de rapire de copiii?daca iau ceva din casa cand plec ma poate acuza de furt?

[va rog, nu mai scrieti cu majuscule, multumesc]
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:49, 20 Iulie 2012
aici e o chestie mai sensibila. Intrebarea e si de ce plecati (daca au fost violente, de ex.), unde va duceti (in acelasi oras sau in altul), daca ii spuneti sotului unde mergeti.
daca luati din bunurile lui, va poate acuza de furt. Puteti face un proces verbal in prezeanta a doi martori cu ce lucruri luati, ce lucruri raman pana la procesul de partaj.
Rapire de copii nu e , ca-s si ai dvs, pt ca sunt si ai lui, il veti instiinta pe tata unde sunt.
Asta cu parasirea de domiciliu.. nu e importanta, fiind o persoana libera, va puteti deplasa unde doriti, nimeni nu va tine cu forta intr-un loc. Ar fi un motiv de divort, dar asta va doriti si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părăsirea domiciliului conjugal Ramonici8102 Ramonici8102 Buna ziua. Sunt căsătorită si desi avem 2 copii, lucrurile nu au mers bine niciodată intre noi. Eu vreau sa ma mut cu copii untr-un apartament închiriat ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat pana la divort? irisa79 irisa79 Va rog am nevoie de un sfat avizat! Cu toate ca am incercat sa-mi salvez casnicia, diferentele dintre mine si sotul meu, precum si problemele aparute, au ... (vezi toată discuția)
Divort si incredintare minori cristina888 cristina888 Buna seara. Verisoara mea D., domiciliata in orasul G. vrea sa divorteze de sotul ei. (motive: neintelegere, infideliatate). Mentionez ca exista 2 copii ... (vezi toată discuția)