Cred ca am cele mai multe belele posibile pe cap...:(( . Asta este viata merge mai departe. As dori sa aduc acte in completare la un proces. Exista vreo metoda stas sau pot depune un dosar in care sa fac un sumar si sa trec si numarul dosarului. Pot aduce si argumente scrise?:hammer:
da, de principiu, asa cum vi s-a spus deja.....depinde si ce adversar aveti, daca are avocat care sa se opuna.Cu privire la argumente in scris, puteti face note scrise.
av. Schwarz
In anul 1993 am cumparat casa+teren de la o persoana X cu act de mana deoarece acea persoana nu avea facut actul de succesiune,cum se numeste acum. In perioada august2006-iulie2007 am inceput o constructie in curte(constructia nu este inca terminata complet). In interiorul acestei constructii functioneaza un magazin alimentar(care a obtinut avizele de la directia sanitar-veterinara). In octombrie 2008 ca urmare a divergentelor pe care le-am avut cu primarul comunei am primit un proces-verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor prin care ne amendeaza cu 20000 RON si ne cere sa demolam cladirea#-o. Am primit termen de 15 zile sa achitam amenda. Noi am actionat conform spuselor avocatului si nu am achitat amenda ci am deschis proces.(daca achitam amenda atunci trebuia sa ne demolam singuri cladirea, asa ni s-a spus de catre avocat:( ) Speriati de cele intamplate am decis sa facem actul pe casa. Din data de 04.11.2008 am trecut casa si terenul pe numele fratelui meu (proprietarul inainte fusese tot persoana X de la care cumparasem cu act de mana, am platit o suma uriasa, dar nu conteaza). Procesul verbal intemeiat de primarie este facut pe numele mamei mele care nu a detinut niciodata casa sau terenul respective..
Descrieti putin procesul va rog. La prima vedere dumneavoastra trebuie sa ridicati o exceptie de procedura in cazul de fata lipsa calitatii procesuale pasive, amenda fiind data pe dumele mamei iar proprietar este fratele dumneavoastra.
Asa si este. De fapt in momentul in care s-a facut constructia casa si terenul nu erau nici al mamei si nici al fratelui.
Noi aveam doar act de mana de cumparare si platea impozit asupra terenului. Pentru caci chiar daca am cumparat casa si teren la primarie si la oficiul de cadastru era trecut doar teren arabil si intravilan pe numele fostului proprietar. Noi nu am stiu toate acestea am crezut ca dansul(fostul proprietar) a terminat actele deoarece asa a fost intelegerea si nu am mai verificat. Noi stiam ca imobilul si terenul sunt proprietatea nostra. Insa am aflat ca nu era asa si am platit noi intabularea + actul de succesiune al fostului proprietar + suma pe care acesta a cerut-o pentru ca a lipsit de la lucru.