avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional CIM

Dupa inregistrarea Contractului Colectiv de Munca la ITM ,Contractul Individual de Munca necesita un act aditional in care sa se specifice ca din data de ....... este valabil Contractul Colectiv de Munca?
Cel mai recent răspuns: zxz19 , utilizator 22:29, 27 August 2012
Salariatii stiu prin contractul de munca de existenta unui CCM, existand o clauza in cuprinsul ei care face trimitere la acest document. Daca angajatorul tine neaparat sa afiseze CCM, ar trebui sa faca acest lucru in asa fel incat persoane exterioare companiei, care intra in firma, sa nu aiba acces la el, documentul continand de altfel, in multe cazuri, si grile de salarizare, coeficienti, bonusuri etc.
Contractul colectiv de munca doar acum e in curs de inregistrare la ITM. Deci viitori angajati o sa fie informati de existenta lui in momentul in care semneaza CIM, eu am intrebat cum procedez cu angajatii care nu au specificat in CIM existenta CCM -ului (deoarece acesta nu era inregistrat)
Nu este nicio problema, reprezentantii salariatilor sau sindicatul le va aduce la cunostinta semnarea acestuia si data de cand isi produce efecte ...
conform art17 alin. 5 CM: orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin .3, in timpul executarii CIM impune incheierea unui act aditional... si la art 17 alin. 3 lit m) indicarea contractului colectiv de munca ce reglementeaza conditiile de munca ale salariatului
Deci, conform Art 17 alin.5 din Codul muncii ar trebui act aditional

Alte discuții în legătură

Contract colectiv suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru negocierea contractului colectiv la nivel de unitate angajatorul trebuie sa lanseze invitatia. Daca in invitatie termenul se specifica ca ... (vezi toată discuția)
Temei de drept sanctiune disciplinara costel58 costel58 Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
R.o.i si c.c.m sutacostel sutacostel AM CERUT ANGAJATORULUI SA-MI DEA REGULAMENTUL DE ORDINE SI CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA PENTRU A LE CITI, IN INTERIORUL SOCI- ETATI, ACESTA A REFUZAT SA MI ... (vezi toată discuția)