avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament inundat sistematic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament inundat sistematic

In anul 2003 am devenit proprietara unui apartament. Am aflat ulterior ca in anul 1975 s-a constuit in podul cladirii un apartament care are baia si bucataria deasupra dormitorului nostru si a bai. Dupa ce am devenit proprietara am renovat apartamentul,nu au trecut 6 luni si m-am trezit inundata cam 1/2 din dormitor precum si in baie. Ca tavanul arata groaznic mai ales ca a ajuns apa si la fier beton si a inceput sa rugineasca si sa apara niste pete groaznice e una ,dar mirosul de fecale si urina a devenit insuportabil. I-am pus in vedere vecinei sa refaca toate instalatiile pentru ca eu vreau sa renovez si nu mai vreau probleme. Dupa 4 ani si-a zugravit si mi-a spus ca a refacut toate instalatiile. Nici vorba dimpotriva au inceput sa coboare pe pereti petele. Din nou dupa insistente mi-a spus in 2010 ca totul e rezolvat. Anul acesta inainte de Pasti am renovat ,am cheltuit foarte mult au dat jos pina la caramida,au dat 3 straturi de lavabile si ultelior inca doua straturi de vopsea de ulei pentru ca petele si rugina transpareau.etc.Azi dimineata am avut surpriza sa vad ca sint din nou inundata atit in dormitor cit si in baie. Ce ma sfatuiti sa fac,pot sa o dau in judecata? sint persoana cu handicap neuro-motor,mi-e foarte greu sa fac fata la astfel de provocari,pot sa cer daune morale si eventual sa o oblig prin Instanta sa plateasca o firma de instalatii autorizata sa refaca toata instalatia veche de 40 de ani? si nu cu cirpaci?pot sa cer recuperarea a ceea ce am cheltuit pe renovarea facuta de Pasti si pe cea care urmeaza sa o fac dupa ce se repara tot? Am dovezi cu cele declarate,am facut poze,am chemat vecinii pe care ai pot cita ca martori. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: marinelapedestru , utilizator 13:52, 20 Iulie 2012
1-Pentru preintampinarea situatiilor neplacute incheiati asigurare facultativa a locuintei care sa prevada aceasta clauza si in caz de repetare situatie,asiguratorul va despagubeste si se indreapta cu pretentii impotriva partii vinovate
2-In temeiul disp art 17 si 18 din L nr 230/2007
Proprietarul unui apartament care provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament respectivul proprietar are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii
si totusi ce se poate face cind inundatiile se repeta,chiar nu poate fi obligat sa-si repare instalatiile vechi de 37 de ani?iar cheltuielile de reparatii cum le pot recupera? prin Instanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renault clio symbol ruginit la 2 luni dupa livrare!!!  MYRA  CIMPEAN MYRA CIMPEAN buna ziua! am un client care are o reala problema cu RENAULT NISSAN ROMANIA, din cauza unui autoturism renault clio symbol cumparat in decembrie 2007 si care a ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament 09.01.2013 OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna dimineata, Am fost inundata,in data de 09.01.2013, de catre vecinii de la etaj,le-a cedat un calorifer instalt intrunul din balcoane, ei fiind bransati ... (vezi toată discuția)
Probleme inundatie vecin sorindts sorindts Sunt posesorul unui apartament cumparat in anul 2009.[u]Mentionez ca la nivelul blocului nu suntem organizati ca si asociatie de proprietari ... (vezi toată discuția)