avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract prima casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract prima casa

Buna seara,
Am gasit un apartament pe care mi-l pot permite prin programul prima casa. Din pacate, ca la orice "oferta" exista dezavantaje. Proprietarii, doi frati, nu au succesiunea facuta si nu vor sa o faca decat daca cumparatorul, in cazul acesta eu, plateste un avans de 500 E, astfel garatand ca nu se va razgandi si va finaliza achizitia. Eu sunt dispusa sa dau acesti bani doar prin notar (dansii vor prin agentia imobiliara). Intrebarile mele sunt
- este posibil sa intocmim un antecontract standard de prima casa, dar suma de avans totala pe care eu trebuie sa o platesc, 5% din valoarea apartamenului, sa fie achitata in doua rate? (in mod normal as incheia antecontractul si as da tot avansul dupa verificarea actelor de catre banca)
- alte persoane in afara de cei doi frati, cum ar fi sotiile sau copii acestora, au drepturi asupra apartamenului mostenit de cei doi?
- este posibil ca dupa cumpararea apartamenului sa apara un al treilea frate care sa isi ceara drepturile de proprietate?
Va multumesc si va doresc o seara cat mai buna,
Adina
Cel mai recent răspuns: adinaba , utilizator 10:21, 21 Iulie 2012
Buna ziua eu va sfatuies sa nu faceti nimic prin agentie imobiliara ,,antecontractul nu are nici o valoare mai interesativa asa prin notariat se verifica toate actele si in contract la notariat sunt clauze care o sa va avantajeze daca se razindeste,,la notariat trebuie specificat valoarea apartamentului ducetiva cu dinsi faceti o declaratie a notar prin care sa dovediti ca i-ati dat bani pentru succesiune sa va scada la plata valori apartamentului nu dati bani numai pe spuse ,,si la succesiune trebuie aduse partile mostenitoare ale apartamentului atunci vedeti cine si ce are drept si cine va poate vinde ,,,succes
multumesc pentru raspuns, am discutat cu agenta imobiliara si i-am spus ca vreau sa dau banii la notar, acum astept confirmarea :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pre-contract de vanzare-cumparare cu agentie imobiliara!? Anghel Liviu Anghel Liviu Buna-ziua!Vreau sa cumpar un apartament,dar proprietara are datorii mari la intretinere si lumina,ptr ca i-a murit sotul si nu mai face fata datoriilor.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobiliara aflata in tranzactionare OLIMPIUCLAUDIU OLIMPIUCLAUDIU Buna seara. Va rog sa-mi acordati o consiliere juridica pe urmatoarea tema. Ambii parinti sunt decedati, ei avand un apartament cumparat prin CEC, ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumparare imobil iliegeorge85 iliegeorge85 Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil prin mama mea, eu muncind in afara tarii. I-am facut o procura sa-l cumpere in numele meu printr-o agentie. Au semnat ... (vezi toată discuția)