avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice clarificari din partea Autoritatii Contractante
Discuție deschisă în Achiziţii publice

clarificari din partea Autoritatii Contractante

Buna ziua,

As avea o intrebare referitoare la procesul de evaluare al ofertelor. In acest sens as dori sa stiu daca dupa o solicitare de clarificari privind fundamentarea pretului neobisnuit de scazut ( sub 85%), Autoritatea Contractanta mai poate solicita o alta runda de clarificari cu privire la ofertele anexate ca justificare pentru pretul din deviz. Atata vreme cat am depus ofertele de la furnizorii nostri, mai pot justifica eu ca ofertant politica lor de preturi si modul de prezentare al ofertei ( oferta uneri tehnoredactata cu erori - exemplu pozitia unui produs mere, apare dublata sau triplata - mere - 1 kg = 3 lei, din nou mere = 120 kg = 3 lei si iarasi mere 0,01 kg = 3 lei)?Putem fi descalificati pe astfel de considerent? Daca da care este temeiul legal?

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2012
twisted111, utilizator
Cel mai recent răspuns: CIA Andreea Cristea , Avocat 17:20, 21 Iulie 2012
autoritatea contractanta daca nu este multumita de raspuns mai poate solicita clarificari privind fundamentarea pretului.
dvs. trebuia sa transmiteti copiile acelor facturi insotite de o adresa in care justificati politica de preturi a furnizorilor pe care ii aveti, cheltuielile, adaosul comercial, etc.
consider ca ar fi bine sa trimiteti o revenire la raspunsul initial cu completarea pe care o mai aveti de facut printr-o adresa, fara sa mai asteptati inca o solicitare de clarificari din partea autoritatii, cat mai repede...
Daca nu este multumita de raspuns, AC mai poate cere noi clarificari sau va poate descalifica direct, decizia este a dansilor. Procedati cum a spus colegul raglub si faceti o revenire urgent.
Autoritatea ctr. poate cere, în cadrul prrocesului de evaluare al ofertelor, una două sau mai multe clarificări, însă nu aşteptaţi acest lucru. Da-ţi cât mai repede răspunsurile solicitate, în termenul cerut, ptr. a fi ADMIS şi calificat în următoarea etapă a procesului de evaluare, cea a clasamentului, dacă au participat la procedură mai mulţi ofertanţi.
Lecturaţi art. 36, art 36(1) din HG 925/2006
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iulie 2012
CIA Andreea Cristea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare oferte Dana S Dana S La o licitatie,ofertantii cu minusuri la documentele de clarificare sunt eliminati din start,fara a se mai evalua partea tehnica si financiara sau se cer ... (vezi toată discuția)
Pret neobisnuit de scazut teodor82 teodor82 Buna ziua. In cazul in care oferta financiara pentru o licitatie este mai mica decat 85% din valoarea estimata a contractului, ofertantul care a inaintat-o ... (vezi toată discuția)
Justificare preturi furnizori bz98mcm bz98mcm Buna ziua! La o procedura de atribuire a unui contract, dupa evaluarea tehnico-financiara a ofertelor, Autoritatea Contractanta a solicitat justificarea ... (vezi toată discuția)