avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cim neinmanat angajatului si nesemnat de acesta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cim neinmanat angajatului si nesemnat de acesta

buna ziua.sunt angajata din septembrie 2011,dar nu am primit si nici nu am semnat cim.nu stiu nici ce contine,macar.atat stiu ca ni s-a spus,daca vine itm,sa spunem ca lucram 8 ore,de luni pana vineri,sambata pana la 16,iar duminica avem liber.in schimb,noi lucram 8 ore zilnic(240 ore pe luna),nu avem concediu,nu avem liber.acum,eu vreau sa plec de la ei,fiind bolnava,dar ma obliga sa stau in preaviz,ca asa spune cim.salariata stiu ca sunt pentru ca apar la cas,dar cine a semnat cim,in dreptul meu?nu era legal sa semnez si eu?daca nu efectuez preavizul ce imi poate face?cum este legal sa procedez,tinand cont,de faptul ca,nici patroana nu respecta legea?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 12:33, 21 Iulie 2012
Conform art. 16 Codul muncii contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, forma scrisa fiind obligatorie pentru incheierea valabila a contractului. Aceasta obligatie revine angajatorului.
De asemenea, conform art. 17 Codul muncii salariatul are dreptul de a fi informat anterior incheierii contractului individual sau modificarii acestuia asupra clauzelor pe care contractul individual de munca le contine.
Asadar, in temeiul acestor prevederi legale solicitati angajatorului sa va inmaneze un exemplar al contractului dumneavoastra de munca. Daca nu aveti contractul de munca semnat angajatorul nu poate emite pretentii cu privire la respectarea perioadei de preaviz, deci legal nu va poate face nimic. Daca refuza sa va predea un exemplar al contractului de munca formulati o plangere catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract ell3na ell3na buna ziua! am o nelamurire in ceea ce priveste contractul de munca.......:\"> daca firma X tine evidenta salariatilor cu programul REVISAL se mai semneaza si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - nereguli la locul de munca alexamor2009 alexamor2009 Este normal sa lucrez 14 zile calendaristice full-time si sa fii platit pentru 8 ore? Daca muncesti 7 zile full inclusiv sambata si dum ,cum trebuie sa fii ... (vezi toată discuția)
Contract de munca grf grf buna ziua sper sa ma ajutati si pe mine la urmatoarele intrebari 1.contractul de munca imi e 40 ore pe saptamana /8 ore pe zi program inegal(ajutor ospatar) ... (vezi toată discuția)