avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care sunt conditiile in care un minor incredintat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care sunt conditiile in care un minor incredintat unuia dintre parinti poate iesi din tara

Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi spune, in cazul in care sotii au divortat iar minorul a fost incredintat mamei, acesta are nevoie de acordul tatalui pentru a iesi din tara pentru vacanta.
Situatia este de fapt mult mai complicata si neclara. In acest caz, tatal traieste de multi ani in Italia, acasa vine cateva zile pe an si nu in fiecare an, ci doar cand isi aminteste. Mai exista banuiala, bazata pe faptul ca sotia a gasit in masina lui la una din venirile lui, o copie a unui duplicat de pe certificatul de casatorie, in format nou, lucru despre care nu a stiut nimic, ceea ce duce la banuiala ca el a divortat in Italia. as dori sa mi se spuna, daca ar fi fost anuntata in cazul unui divort in afara tarii, si cum ar putea afla acest lucru.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 23:35, 12 Ianuarie 2009
DA! Puteti iesi fara nici o preblema cu copilul in afara granitelor tarii , FARA a fi nevoie de acordul tatalui, atata timp cat copilul va fost incredintat d-voastra cu hotarare definitiva si IREVOCABILA!Aveti singura obligatie ,in situatia cand celalalt painte are un program de vizita sa il instiintati cu privire la noul domiciliul al minorului.
Da, se poate iesi din tara pt vacanta.
De vreme ce copilul a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva si irevicabila poate sa paraseasca tara insotit de mama, nefiind nevoie de acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea granitei cu un minor rocsy81 rocsy81 Buna ziua! Sunt divortata de 6 ani si in urma divortului am obtinut si custodia copilului. Fetita mea are 9 ani si as dori sa pot pleca cu ea in vacanta in ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din tara a unui minor gogitu gogitu Buna ziua , ma numesc Georgiana si in urma divortului de acum 3 ani , fetita in varsta de 6 ani a ramas in custodia mea , tatal avand drept de vizitare de 2 ... (vezi toată discuția)
Pot sa ies din tara cu copil minor daca imi este incredintat??? anna_mama_singura anna_mama_singura pot sa ies din tara cu copil minor daca imi este incredintat???am dreptul sa ma stabilesc in alta tara (tatal copilului are drept de vizita)??? (vezi toată discuția)