avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere individuala

Buna ziua!
Doresc sa-mi deschid un o mica afacere personala de tip fast-food, nu cunosc pasii ce trebuie urmati in vederea achizitionarii de echipamente profesionale din afara romaniei sau poate chiar din Romania adica: imi fac primadata II si pe urma cumpar echipamentele sau invers?
O a doua intrebare ar fi cu referire la actele contabile. eu stiu sa produc nu sa fac contabilitate, registre si alte hartzogarii, cred ca pt hartii sunt persoane carora le place sa faca asta. Daca eu sunt in productie e normal ca nu pot sa fac si contabilitate si in + nu stiu s-o fac. Cum trebuie sa procedez corect?
#-o
Va multumesc si astept un raspuns in limbaj uzual.
Primul pas ar fi acela de a va infiinta intreprinderea individuala (I.I.). Toate produsele si utilajele cumparate e bine sa le faceti pe firma. In plus, daca vreti sa faceti achizitia acestora din spatiul intracomunitar trebuie sa va inscrieti in REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI (R.O.I.).

Asa cum bine ati spus, e nevoie de niste "hartogari" care sa va stea alaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva danabunea danabunea 1. Daca achizitionez produse dintr-un stat membru de la un platitor de tva am voie sa deduc tva? Dar in cazul unor prestari de servicii? 2. Sunt o firma ... (vezi toată discuția)
Despre achiztiile intracomunitare ale unei firme de transport marfa noua infiintata TighiceanuDragos TighiceanuDragos Buna seara. Am infiintat recent o firma de transport marfa (SRL-D) si sunt total nelamurit in legatura cu achizitia unui camion din Germania sau Olanda. Cum ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor Cristi0610 Cristi0610 Salut! As dori sa îmi deschid o afacere tip fast-food eu și iubita mea. Am câteva întrebări. La srl am citit cu nu trebuie sa ai angajați neapărat. Daca ... (vezi toată discuția)