avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi

Oruda a divortat de sotul ei acum 2 ani : nu au facut mpartirea bunurilor pe cale amiabila pentru ca nu s-au inteles si in plus nu a dispus de bani suficienti pentruexpertizare ; sotul s-a recasatorit intre timp- din prima casatorie au 2 copii ., cea de-a doua sotie are 3 copii .
problema pe care o pune doamna in cauza - in cazul decesului primului sot - nefacandu-se partajul ea are dreptul la bunurile dobandite inaintea casatoriei? si in plus ce drepturi are ce de-a doua sotie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:32, 23 Iulie 2012
Fiind vb de un bun obtinut in casatoria cu dansa, ei ii apartine o jumatate ( prezumata) din bunuri. Din jumatatea fostului sot, actuala sotie va mosteni 1/4, iar copiii decedatului vor imparti egal 3/4 din acea jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! tatăl recăsătorit cu bunuri inainte de căsătorie, ... valy56 valy56 Bună ziua! Tatăl recăsătorit cu bunuri inainte de căsătorie, decedează. Cu actuala soție nu are bunuri comune, întrebare : La masa succesorală se ... (vezi toată discuția)
Avem a recasatorit cu b. din prima casatorie a la partajul bunurilor ... PetronelaGeorgeta PetronelaGeorgeta Avem A recasatorit cu B. Din prima casatorie A la partajul bunurilor comune ramane cu o casa pe numele lui ( bun propiu). Acum A decedeaza. Care este cuota ... (vezi toată discuția)
Cote de mostenire pentru copii din 2 casatorii diferite ContSters126200 ContSters126200 Buna dimineata! Am o cunostinta cu urmatoarea situatie familiala: un copil din prima casatorie si apartament proprietate personala cumparat inainte cu 3 ani ... (vezi toată discuția)