Buna ziua,
Intentionez sa cumpar prin contract vanzare-cumparare, un imobil (casa + teren) dobandit de actualul proprietar prin donatie de la o matusa de frate. Matusa (cea care a donat) a decedat, la fel si sotul ei (nu a mai fost casatorita), si nu au avut copii (nici unul dintre ei).
Exista riscuri pentru mine, legat ce aceasta achizitie? (daca ulterior acest act de donatie este atacat). Se mai poate anula acest act de vanzare -cumparare (intre mine si proprietarul actual)? Cine poate ataca cu success acel document de donatie? Va multumesc.
Doar moştenitorii rezervatari ar fi putut ataca actul de donaţie . Cum dvs. afirmaţi faptul că nu se mai află în viaţă soţul, părinţii cred că nici ei nu se află în viaţă, iar copii nu rezultat din căsătorie, în opinia mea nu există acest pericol.
Sa inteleg deci ca singurii mostenitori care pot ataca donatia sunt cei rezervatari adica - parinti, sot/sotie si copii? Fratii (sau descendentii acestora) donatoarei decedate pot ataca?
In cazul foarte nefericit in care s-ar ajunge vreodata la anularea donatiei, eu ca si cumparator de buna credinta care am achizitionat imobilul prin contract de vanz-cump la notar, voi fii afectat? Adica se anuleaza acest contract de vanzare-cumparare? Sau beneficiarul initial al donatiei va restitui banii rezultati in urma vanzarii? Va multumesc.
Donatie
paulaanacorina
Buna ziua,
Am si eu o problema: in urma cu cativa ani am facut un act de donatie cu o matusa pentru o casa, matusa mea a murit de curand...pot considera ca ... (vezi toată discuția)