avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil dobandit prin donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil dobandit prin donatie

Buna ziua,
Intentionez sa cumpar prin contract vanzare-cumparare, un imobil (casa + teren) dobandit de actualul proprietar prin donatie de la o matusa de frate. Matusa (cea care a donat) a decedat, la fel si sotul ei (nu a mai fost casatorita), si nu au avut copii (nici unul dintre ei).
Exista riscuri pentru mine, legat ce aceasta achizitie? (daca ulterior acest act de donatie este atacat). Se mai poate anula acest act de vanzare -cumparare (intre mine si proprietarul actual)? Cine poate ataca cu success acel document de donatie? Va multumesc.
Doar moştenitorii rezervatari ar fi putut ataca actul de donaţie . Cum dvs. afirmaţi faptul că nu se mai află în viaţă soţul, părinţii cred că nici ei nu se află în viaţă, iar copii nu rezultat din căsătorie, în opinia mea nu există acest pericol.
Sa inteleg deci ca singurii mostenitori care pot ataca donatia sunt cei rezervatari adica - parinti, sot/sotie si copii? Fratii (sau descendentii acestora) donatoarei decedate pot ataca?
In cazul foarte nefericit in care s-ar ajunge vreodata la anularea donatiei, eu ca si cumparator de buna credinta care am achizitionat imobilul prin contract de vanz-cump la notar, voi fii afectat? Adica se anuleaza acest contract de vanzare-cumparare? Sau beneficiarul initial al donatiei va restitui banii rezultati in urma vanzarii? Va multumesc.
Fraţii nu sunt moştenitori rezervatari, deci nu cred că se va ajunge acolo .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie paulaanacorina paulaanacorina Buna ziua, Am si eu o problema: in urma cu cativa ani am facut un act de donatie cu o matusa pentru o casa, matusa mea a murit de curand...pot considera ca ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru achiziția unui apartament având ca act de proprietate un contract de întreținere Rfs30 Rfs30 Bună ziua, eu și soția mea ne am îndrăgostit de un apartament și am dori să-l achiziționam. Proprietarul actual având ca act de proprietate un ... (vezi toată discuția)
Sora mamei mele nu are copii, iar din partea soțului are nepoți de la frații lui. ea vrea să-mi doneze cu uzufruct o casă, poate fi atacată donația de ceilalți nepoți? grigorescumarga grigorescumarga Buna seara,sora mamei (matusa mea) nu are copii iar din partea sotului are nepoti de la fratii acestuia,vrea sa-mi vanda o casa la tara cu contract de vanzare ... (vezi toată discuția)