avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua.sotul meu a parasit caminul conjugal,sunt in divort.a venit si a luat bunuri comune din casa frigider,televizor etc fara ca eu sa fiu de acord si fara ca eu sa fiu acasa.legal are dreptul?pot sa-l dau in judecata?
Cel mai recent răspuns: Avocat Viorel Mindrescu , Avocat 17:32, 23 Iulie 2012
Puteti face plangere penala pentru furt, insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca, pana la finalizarea partajului bunurile sunt comune, ceea ce inseamna ca si sotul are calitatea de coproprietar.
In aparare, este posibil ca sotul sa sustina ca a ridicat bunurile cu intentia de a le conserva, de a le proteja pana la efectuarea partajului.
Incercati sa rezolvati problema la un birou de mediator.
Poate ca, o simpla invitatie la mediere, va conduce la un partaj pe cale amiabila. Metoda este ieftina, rapida si de regula, rezultatele sunt pozitive. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj fodor codruta fodor codruta am parasit domiciliul conjugal deoarece am suportat mai multe batai si nu am scos decat un singur certificat medico legal la prima bataie ,am bagat divortul eu ... (vezi toată discuția)
Divort intre soti, fara necesitate partaj Angela_P Angela_P Buna ziua, numele meu este Angela. Recent, sotul meu m-a parasit, pentru a se muta cu amanta. Intrebarea mea este: care este cea mai simpla si avantajoasa ... (vezi toată discuția)
Abandon sau nu raamonaag raamonaag Buna ziua , sunt casatorita de 9 ani si am o fetita de 7ani . Din diferite motive nu ne mai intelegem . Datorita presiunilor psihologige la care suntem ... (vezi toată discuția)