avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cand se poate solicita un aparator din oficiu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cand se poate solicita un aparator din oficiu?

Buna,
Situatia este in felul urmator. Am fost chemat la politie in calitate de faptuitor, fiind banuit/cercetat pentru incalcarea a a 3-4 articole din CP. Din cate stiu, inca, nu s-a deschis dosar de cercetare penala. In ce moment as putea cere avocat din oficiu? Pentru a ma prezenta cu el la politie pentru urmatoarele declaratii, confruntari, etc, ca sa nu mi se incalce drepturile. Mentionez ca nu sunt angajat, nu am nici un venit.
Sfatul meu e urmatorul:
In momentul in care vi se solicita sa dati o declaratie, ii instiintati in scris ca nu dati si nu semnati nimic, dacat in cazul in care vi se va acorda asistenta judiciara, si numai in prezenta aparatorului din oficiu.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2012
Francisc Gerber, Avocat
Da,aceasta e ideea insa trebuie sa luati numar de inregistrare la cerere.
Vor fi obligati sa va respinga in scris cererea.
Mai simplu ar fi fost sa va angajati avocat decat sa prlcedati asa dar daca nu va permiteti nu va ramane decat varianta cu cererea scrisa.si cu nr de inregistrare.
Furt din magazin valoare 184 lei, am lasat cerere la politie pt avocat din oficiu , sunt persoana cu handicap accentuat, politia ma cheama luni la declaratie spune ca nu imi aduce avocat deoarece nu sunt minora Cererea a fost facuta pe data de 22 04 2013, legea 448/2006 spune ca persoanele cu handicap beneficiaza de asistenta juridica , furtul a fost pe data de 24 03 2013. Au voie sa imi refuse dreptul la avocat din oficiu la declaratie ? Ajutati-ma cu un raspuns ! Ce trebuie sa fac pt a beneficia de avocat din oficiu !
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
Vochita, utilizator
In cazul dvs. este dreptul politiei sa aprecieze.
Nu va incadrati pe prevderile legale pt a avea avocat din oficiu.
Daca v-ar retine ati avea avocat din oficiu.
Se ocupa ei i acest caz.
Ca persoana cu handicap legea prevede avocat din oficiu Legea 448/2006 capitol II DREPTURILE PERSOANELOR CU HANDICAP ART.6 litera g ) asistenta juridica . Ei trebuie sa aprecieze daca eu consider ca nu ma pot apara singura ? Urmareste politistul ceva ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
Vochita, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt din magazine alina_25 alina_25 Am un amic de se mai deletniceste cu furtul din magazine si deh a avut belele s deh i-am zis sa isi ia macar un avocat din oficiu si deh el a zis ca nu ca ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket damiannatasa damiannatasa daca esti prins de catre ageenti de paza de la supermarket cu produse neachitate asupra ta si ulteror le achiti si chea]ma politia ce se intampla a fost o ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri cristiursa cristiursa 1daca nu e inceputa urmarirea penala organele de urmarire sunt obligata sa aduca la cunostinta unei persoane dreptul de a avea aparator spre ex. luarea unei ... (vezi toată discuția)