avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea locuintei
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea locuintei

buna seara,
Locuiesc la etajul 4/4 al unui bloc de apartamente, pe o scara constituita ca asociatie de locatari, in orasul Slobozia, jud.Ialomita. In octombrie 2010 am reparat acoperisul de deasupra mea, iar ceilalti locatari de pe tronsonul meu nu vor sa-mi restituie parte din suma ce li se cuvine. Am dat la asociatie factura si contractul , incheiate cu firma care a facut reparatia, d.na de la asociatie a inmanat fiecarui proprietar de apartament un exemplar , dar eu nu mi-am primit inca banii. Am recurs la a ma ocupa de reparatii pentru ca stateam cu galeata pe noptiera, la propriu ! Care este calea cea mai usoara si mai putin costisitoare pentru a-mi recupera banii.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: sparcom_94 , utilizator 10:13, 31 Iulie 2012
Din capul locului trebuie sa va spun ca, nefiind asociatie de proprietari cu personalitate juridica, va va fi greu sa actionati asa cum ar putea-o face cineva in situatia dv. dintr-o asociatie de proprietari cu personalitate juridica, adica sa deschideti proces asociatiei pentru faptul ca se impotriveste sa repartizeze reparatia proprietatii comune (terasa) tuturor proprietarilor, fiind obligata sa faca acest lucru prin lege.

Totusi incercati in instanta.

Lucrurile ar fi trebuit sa se desfasoare in modul urmator:
- dv. faceati sesizare la comitetul executiv;
- membrii acestuia si cu presedintele ar fi venit la dv. si ar fi constatat situatia;
- comitetul executiv, impreuna cu administratorul, ar fi cautat o firma care sa faca reparatia sau in cazul in care decideati impreuna cu ei sa faceti dv. aceasta reparatie, sa va preia cheltuielile din facturile si chitantele prezentate la administrator.
- acesta ar fi repartizat suma, in rate lunare, pe liste si astfel banii incasati vi-i returnau.

In niciun caz administratorul nu inmaneaza proprietarilor copii de pe documente. Si ce sa faca acestia cu ele? Normal ca nimeni nu va scoate bani din buzunar pe o lucrare neverificata, necenzurata, pana la urma neaprobata.
Problema mea a fost in felul urmator, nu puteam astepta aprobarile lor, imi ploua rau in casa , iar eu eram la cu tatal meu la spital in Bucuresti- pentru o operatie vitala. Am rugat vecinul de langa mine sa se ocupe el, pentru ca de la mine se infiltra apa si el. Din cauza ploii am ramas fara lumina intr-una din camere iar in baie a cazut plafonul, nu cred ca puteam astepta vecinii sa hotarasca ei. Multumesc, oricum pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari magnifiq magnifiq Buna seara! Am si eu o problema: Stau la ultimul etaj si din cauza terasei se infiltreaza apa in casa.Domnul administrator o sa faca sedinta cu locatarii sa ... (vezi toată discuția)
Probleme cu infiltrarea apei prin acoperis sandacurtean sandacurtean Buna ziua! Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc care deasupra este prevazut cu un pod care de ceva vreme este folosit pe post de uscatorie de rufe. ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma cu aceasta problema de asociatie mateescudoina mateescudoina Buna ziua. Locuiesc, intr-un bloc cu 4 nivele, la nivelul 3. Locatarul de la ultimul nivel si-a reparat acoperisul si pe baza facturii cei de la asociatie au ... (vezi toată discuția)