Tarzan2012 a scris:
@adriantot
1) Exista si inainte de 1989 aprobari si autorizatii ptr inchiderea balcoanelor?
Da. Si inainte de '89, erau restrictii si nu aveai voie sa inchizi balcoanele fara aprobarea primariei, mai ales daca erau la strada.
2) Daca DA,atunci de ce nu s-a facut nici o reclamatie inca de atunci pana acum,si au lasat sa treaca 23 ani sau 32 ani ca era facut in 1980?
Mie mi-au facut reclamarie si atunci. Era prin 1984 si-am primit o notificare prin care eram obligat ca in 15 zile sa dezafectez balconul pe cre-l inchisesem cu vreo 2 ani inainte.
3) Deci au trecut intre 23-32 ani de cand s-au inchis balcoanele fara autorizatie,as vrea sa stiu ce au facut acesti functionari angajati ai primariei in tot acest timp? sa intelegem ca au fost platiti degeaba timp de 23-32 ani?
Cei care erau functionari la primarie acum 32 de ani sunt acum pensionari, au plecat in vizita la cimitir sa vada ca nu sunt oameni de neinlocuit, au ajuns in parlament... Nu au fost platiti degeaba ci de buget!
4) Ar putea exista la mijloc o afacere intre conducerea primariei si o firma de termopane? Ma gandesc ca daca acesti localnici trebuie sa demoleze constructia ilegala,daca vor face o cerere ptr autorizatie de inchidere balcon,sa poata sa apeleze la aceasta firma de termopane.
Este foarte putin probabil. Au alte afaceri banoase, cu borduri, aeroporturi, terenuri date la schimb, achizitii si dotari, intermedieri cu comisioane... Inchiderea balcoanelor este o munca dificila si fara mare profit. Apoi in domeniul termopanelor este concurenta mare pe piata, sunt zeci si sute de firme, ori primaria nu ar avea nici o sansa sa concureze cu acestea. Unul, doi mai mari din primarie care au firme de trermopane, castiga la licitatie toate contractele cu institutiile de stat si deconcentratele din subordinea lor.
5) Cu ce deranjeaza,sau pe cine deranjeaza cei care au balconul inchis fara autorizatie?
Aveti explicatia in mesajul anterior. Adesea la baza reclamatiilor stau "bunele relatii" dintre vecini ca si capra, "capra vecinului".