avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Balcon inchis
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Balcon inchis

Balconul meu a fost inchis de tatal meu cu cornier si sticla inainte de 1989. Am fost reclamat la politia locala pentru acest fapt. Care pot fi consecintele asupra mea,in urma acestei reclamatii ? Balconul se afla la fatada blocului. Va multumesc !
Au venit politisti si au facut poze la fatada blocului. Mai exact balconul a fost inchis inainte de 1980. Tatal meu e decedat. Autorizatie nu am. Cred ca ori va trebui sa-l demontez ,ori sa platesc taxe si sa fac acte pentru legalizarea inchiderii balconului.Am fost reclamati toti care avem balcoane cu vedere la strada. Va multumesc!
@adriantot

As avea si eu cateva intrebari la acest subiect,poate ne dati un raspuns la intrebarile pe care le pun aici. Sper ca cine va citi ii va fii de folos.

1) Exista si inainte de 1989 aprobari si autorizatii ptr inchiderea balcoanelor?

2) Daca DA,atunci de ce nu s-a facut nici o reclamatie inca de atunci pana acum,si au lasat sa treaca 23 ani sau 32 ani ca era facut in 1980?

3) Deci au trecut intre 23-32 ani de cand s-au inchis balcoanele fara autorizatie,as vrea sa stiu ce au facut acesti functionari angajati ai primariei in tot acest timp? sa intelegem ca au fost platiti degeaba timp de 23-32 ani?

4) Ar putea exista la mijloc o afacere intre conducerea primariei si o firma de termopane? Ma gandesc ca daca acesti localnici trebuie sa demoleze constructia ilegala,daca vor face o cerere ptr autorizatie de inchidere balcon,sa poata sa apeleze la aceasta firma de termopane.

5) Cu ce deranjeaza,sau pe cine deranjeaza cei care au balconul inchis fara autorizatie?

Acestea sunt intrebarile mele,si rog pe moderatori sa nu il stearga considerand ca fiind offtopic.
Multumesc ptr intelegere.
La mijloc este de fapt razbunare si ranchiuna,pentru ca omul care ne-a reclamat a fost depistat cu multe nereguli in blocul nostru. Cea mai mare problema o avem cu incalzirea centrala ,pentru ca s-a intepat inainte de contorul nostru in tevile de incalzire din subsolul blocului si si-a facut instalatie de incalzire separata. Nu mai este legat cu caloriferele la coloanele normale din orice bloc de tur si retur. In plus,de la toate caloriferele ce le are in casa tevile pleaca in pardoseala locuintei. Toata locuinta a fost facuta pe jos cu gresie,inclusiv cele 2 camere (sufrageria si dormitorul).O locuita parchetata nu este eficienta pentru incalzirea in pardoseala pt. ca lemnul este un bun izolator. Pentru acesta instalatie nu are nici aprobarea locatarilor,tevile de incalzire din subsol fiind parte comuna, si nu are nici un proiect pentru incalzire in pardoseala,proiect necesar fiindca pentru orice modificare la sistemul de incalzire se poate crea un dezechilibru hidraulic, ceea ce s-a si intamplat de fapt.Apoi instalatia lui de incalzire coboara si in subsolul blocului fiindca a zidit intrarea in boxele de sub locuinta lui(apartamentul in cauza se afla la parter),a spart pardoseala si si-a facut intrare in subsol din locuinta lui si la amenajat ca spatiu de locuit,cu pat mare si frumos,un dulap mare si bineinteles si cu toate tevile din subsol care treceau prin acele boxe. Nu are aprobarea asociatiei de locatari pentru aceasta inchidere,subsolul fiind parte comuna,nici nu a declarat noul spatiu de locuit,pentru ca acei metri patrati folositi in plus trebuie introdusi in suprafata locuintei. Apoi a spart tot zidul dintre bucatarie si baie si a facut doar baie. Pentru aceasta demolare trebuie autorizatie si el nu are,spunand ca nu e zid de rezistenta si nu este nevoie de aprobari. Apoi ,la inceput ,cand s-a mutat la noi acum vreo 12 ani,a cerut acceptul asociatiei sa-si faca balcon,pt. ca la parter blocul nostru nu are balcoane. A primit acceptul si si-a construit o anexa pe care el o numeste bucatarie,care este lunga cat toata locuinta lui de 7 sau 8 metri si lata de pana la 1m si jumatate. Balcoanele noastre sunt mult mai mici,au cam 2 metri jumatate /1 metru si ceva.Aceasta anexa are usa care comunica cu exteriorul blocului ,iar din aceasta anexa ,normal,intra in locuinta propriu-zisa printr-o usa taiata in zidul exterior,conform cu proiectul blocului, in locuinta lui. In acesta ” bucatarie” are calorifere a caror suprafata radianta e mai mare decat am eu in tot apartamentul meu care este de 3 camere Are vedere in spatele blocului.Deci una spune si alta face. Apoi si-a tras conducta de gaz metan pantru centrala termica cu gaz,cu proiect pentru 2 focuri, iar pe lista cu acceptul asociatiei pentru acesta lucrare am descoperit 4 semnaturi pe care locatarii in cauza nu si le recunosc. Cineva a semnat in locul lor pentru a avea majoritatea necesara demararii lucrarii.El spunea pe atunci ca va trage conducta de gaz pana la etajul 4 dar nu a mai facut-o. S-a oprit cu teava la nivelul locuintei lui. Inca asi mai avea de scris despre alte nereguli,dar alea sunt prea marunte sa la mai amintesc.Astea sunt motivele pentru care el acum se leaga de orice si tot face tot felul de reclamatii. Dupa balcoane sa vedem ce mai gaseste.Ameninta ca ne da in judecata pt. ca nu este amenajata uscatoria si ca nu a primit chei de la intrarea in bloc, de la tabloul electric din casa scarii si de la subsol. Asta-i omul nostru! Va multumesc pentru intrebarile pertinente pe care le-ati pus si nu cred ca le va sterge cineva. Pana la urma va da socoteala pentru toate......
Tarzan2012 a scris:

@adriantot

1) Exista si inainte de 1989 aprobari si autorizatii ptr inchiderea balcoanelor?

Da. Si inainte de '89, erau restrictii si nu aveai voie sa inchizi balcoanele fara aprobarea primariei, mai ales daca erau la strada.

2) Daca DA,atunci de ce nu s-a facut nici o reclamatie inca de atunci pana acum,si au lasat sa treaca 23 ani sau 32 ani ca era facut in 1980?

Mie mi-au facut reclamarie si atunci. Era prin 1984 si-am primit o notificare prin care eram obligat ca in 15 zile sa dezafectez balconul pe cre-l inchisesem cu vreo 2 ani inainte.

3) Deci au trecut intre 23-32 ani de cand s-au inchis balcoanele fara autorizatie,as vrea sa stiu ce au facut acesti functionari angajati ai primariei in tot acest timp? sa intelegem ca au fost platiti degeaba timp de 23-32 ani?

Cei care erau functionari la primarie acum 32 de ani sunt acum pensionari, au plecat in vizita la cimitir sa vada ca nu sunt oameni de neinlocuit, au ajuns in parlament... Nu au fost platiti degeaba ci de buget!

4) Ar putea exista la mijloc o afacere intre conducerea primariei si o firma de termopane? Ma gandesc ca daca acesti localnici trebuie sa demoleze constructia ilegala,daca vor face o cerere ptr autorizatie de inchidere balcon,sa poata sa apeleze la aceasta firma de termopane.

Este foarte putin probabil. Au alte afaceri banoase, cu borduri, aeroporturi, terenuri date la schimb, achizitii si dotari, intermedieri cu comisioane... Inchiderea balcoanelor este o munca dificila si fara mare profit. Apoi in domeniul termopanelor este concurenta mare pe piata, sunt zeci si sute de firme, ori primaria nu ar avea nici o sansa sa concureze cu acestea. Unul, doi mai mari din primarie care au firme de trermopane, castiga la licitatie toate contractele cu institutiile de stat si deconcentratele din subordinea lor.

5) Cu ce deranjeaza,sau pe cine deranjeaza cei care au balconul inchis fara autorizatie?

Aveti explicatia in mesajul anterior. Adesea la baza reclamatiilor stau "bunele relatii" dintre vecini ca si capra, "capra vecinului".

As dori sa vad daca primaria si politia din orasul lui @marin1ian va aplica aceasta metoda la tot orasul,sau doar la blocul unde le-a convenit. Rau ca se intampla asa ceva in Romania,

Alte discuții în legătură

Inchiderea balconului necesita proiect, autorizatie? aelemarac aelemarac Buna ziua, Pentru a inchide balconul la un apartament dintr-un bloc nou, este necesara autorizatie de constructie? Trebuie realizat si autorizat un proiect? ... (vezi toată discuția)
Este necesara autorizatie pentru inchidere balcon cu termopan ? proging10 proging10 Buna ziua, Este necesara autorizatie pentru a inchide un balcon cu termopan (pentru sporirea confortului termic) situat la etajul III al unui bloc cu 4 ... (vezi toată discuția)
Inchidere balcon cu termopan - teava gaze Tutzu Tutzu Am cumparat de curand un apartament la parter, cu 2 balcoane. Pentru cele 2 balcoane exista toate aprobarile, iar aceste balcoane sunt prevazute sa fie ... (vezi toată discuția)