Buna ziua,
Am o problema mai complexa care suna cam asa:
Am nevoie sa angajez pe perioada verii (sezonier ) la o pensiune (pentru restaurant)o persoana care este inca la liceu (deci nu are studii medii terminate) pe parte de servire in sala (sa zicem ajutor de ospatar)pentru asta ar trebui sa aiba macar liceul , pe care nu il are terminat deci nu se poate ...bun atunci o angajez muncitor necalificat... dar pentru asta mi-ar trebui ceva din codul COR cat mai apropiat de ce ar face ea (dar nu am gasit)
Sun la ITM si intreb si imi raspunde ca de exemplu pe domeniul asta ar fi la muncitor necalificat "Spalator vase mari" si eu intreb , bine dar fisa postului pe ce o fac pe spalator vase mari (cum ar trebui sa o trec si in CM cf. repartitiei)sau pe ce ar trebui sa faca domnisoara???? ca pana la urma asta ar trebui sa cuprinda fisa postului.Si mai e o problema daca vine control de la ITM si o gasesc pe domnisoara cu tava in mana servind la masa si eu o trec "spalator vase mari"...ce fac???...
Daca are cineva o idee salvatoare , va rog.......Multumesc
Puteti face un contract de munca pentru ucenic pe o perioada de 2 luni
Cod COR 962904 UCENIC
Puteti lua legatura cu AJOFM pentru a anunta disponibilitatea de a angaja, documente ale persoanei si obtineti si un stimulent de 250 lei suportat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev şi student angajat. Diferenţa dintre stimulentul financiar lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator, din fonduri proprii. Stimulentul financiar se acordă pe o perioadă maximă de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic. Beneficiază de acest stimulent financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial. De asemenea, este valabil şi în cazul unui contract de muncă temporară numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei. În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.
Da , ar fi o idee insa va spun din experienta , fonduri la AJOFM nu au deci ori nu primesc dosarele , ori nu au bani sa plateasca si cer o multime de acte , te duci cu dosarul si au mai uitat ceva si tot asa si pentru 2 luni cat mai au vacanta si o pot angaja e prea mare bataia de cap.Probabil o voi angaja pe postul de ajutor ospatar chiar daca se cer studii medii si asta e ca sa-i pot face si fisa postului conforma ( decat spalator vase si de fapt face cu totul alceva)
Multumesc oricum de ajutor
Cod cor
carmen fortiu
Am de facut angajari la un magazin alimentar si o cafenea - restaurant pt. 2 muncitori necalificati , problema este ca nu am gasit numic care sa se ... (vezi toată discuția)