avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua!Tatal meu s-a recasatorit acum 25 de ani,iar din a doua casatorie a rezultat 1 baiat.Anul trecut a decedat si nu era divortat de mama mea vitrega,desi traia singur in ungaria de 10 ani.In ungaria avea o casa,iar in romania un apartament(nu stiu daca era bun dobandit impreuna sau era al mamei vitrege).Intrebarea mea este:Noi copii din prima casatorie,avem dreptul la proprietatea din Romania(apartament),sau numai la cea din Ungaria?Specific ca nu s-a deschis succesiune pe proprietatea din Romania.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: salomieanca , utilizator 18:02, 24 Iulie 2012
sigur ca da. Atata timp cat figureaza ca proprietar al unor bunuri, veti mosteni, indiferent unde se afla bunurile.
Dar nu stiu daca apartamentul din romania la cumparat impreuna cu tatal meu, sau il avea mama mea vitreaga inainte de a se casatori cu tatal meu.
Daca avem dreptul la apartament se poate deschide suucesiunea si in cat timp se poate intra in posesia bunului(din cota ce ne revine)
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. tatăl meu a decedat pe vremea când eu eram copil, ... andydeea andydeea Bună ziua. Tatăl meu a decedat pe vremea când eu eram copil, iar mama s-a recăsătorit după un timp. Casa pe care eu și mama am moștenit-o era a ... (vezi toată discuția)
Dreptul de moștenire după tată decedat flde66 flde66 Tatăl meu s-au despărțit de mama mea in 1973. Ulterior s-a recăsătorit, noua soție avea o fiică din a căsătorie anterioară. In timpul acelei ... (vezi toată discuția)