Bună ziua. Tatăl meu a decedat pe vremea când eu eram copil, iar mama s-a recăsătorit după un timp. Casa pe care eu și mama am moștenit-o era a tatălui meu înainte de căsătoria lor. Întrebarea mea este dacă actualul soț al mamei are vreun drept din imobil?
Mulțumesc anticipat!
lenia1972
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna. Daca se produce decesul mamei, sotul supravietuitor mosteneste parte din acea cota parte pe care a aceasta a dobandit-o de la primul sot,precum si celelalte bunuri pe care le-a facut cu aceasta, iar dvs impreuna cu sotul supravietuitor (tatal vitreg) aveti dreptul doar la cota parte din toate bunurile aflate in posesia mamei la deces, inclusiv a acelor bunuri achizitionate in timpul cassatoriei cu actualul sot al acesteia. Nu aveti dreptul de a participa la succesiunea tatalui vitreg, cota lui de mostenire (din toate bunurile proprii sau dobandite cu sotia dansului, mama dvs), fiind preluata de copiii acestuia. Cel mai bine ar fi ca mama sa va vanda acea cota parte mostenita de la sotul ei si tatal dvs si sa rezerve asupra acestei cote parti un drept de habitatie viager.