avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie

Buna ziua,sunt casnica si in acelasi timp insarcinata in luna a 8,am platit asigurarea medicala ptr tot anul 2012,intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatie platind doar asigurarea medicala?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:18, 24 Iulie 2012
Despre ce indemnizatie vorbiti? Va referiti la indemnizatia crestere copil?
Daca raspunsul este DA,atunci puteti sa aflati ca nu beneficiati de aceasta indemnizatie crestere copil.
Pentru ca sa beneficiati de indemnizatie crestere copil,trebuie sa aveti venituri impozabile in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.
da despre indemnizatie crestere copil.
va multumesc ptr raspuns.
Ar mai fii posibilitatea ca daca sotul dvs lucreaza,si a avut venituri realizate impozitului in ultimele 12 luni inaintea nasterii copilului,sa beneficieze sotul dvs de stimulent de insertie in valoare de 500 lei. Pe langa salariul pe care-l ia ca se duce in continuae la servici,ia si acest stimulent de insertie.
va multumesc din suflet,problema e ca sunt divortata si stau in concubinaj cu tatal copilului,se poate ca concubibul sa beneficieze de acel stimulent de insertie?
Daca el este tatal copilului si este inscris in certificatul de nastere a cop[ilului ca tatal acestuia atunci poate beneficia de stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil dreams22 dreams22 Buna seara!Ma bucur enorm ca am dat de siteul dumneavoastra!Am si eu o inrebare!Am terminat somajul in data de 1.06.2012. In luna decembrie am ramas ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului myky123 myky123 sunt insarcinata in 30 de sapt si vrem ca sotul sa intre in concediu de crestere a copilului pt ca eu nu muncesc daca este dat afara de la munk inainte cu 2 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil any_cristhina any_cristhina Saptamana acesta am aflat ca sunt insarcinata in 6 saptamanii,momentan nu lucrez,ultimul meu loc de munca fiind ca gestionar in periada 16.07.2010-23.06.2012 ... (vezi toată discuția)